Ugrás a tartalomhoz

Elballagtak a gimnazisták (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

148 diák ballagott el április 30-án a Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskolából. Az ünnepségen öt osztályból lépnek ki a nagybetűs életbe a fiatalok.

Az esemény elején Juhász Jánosné, az intézmény igazgatója osztotta meg gondolatait, indította útnak a fiatalokat. Kiemelte, hogy a közösen eltöltött idő, a közösen megélt élmények mindig szoros kapoccsá válnak, és mindig erősítik az egymás iránti barátságot, szeretetet. Ezek a pillanatokra mindig jó lesz visszaemlékezni. A középiskolai évek alatt két ilyen momentum van. Az egyik, amikor először beléptek az intézmény falai közé, a másik pedig a ballagás, amikor kilépnek a végzősök az iskola kapuján, és visszanéznek az itt eltöltött 4-5 évre. Az igazgatónő azt is kiemelte, hogy bár kilépnek a nagybetűs évekbe a végzős tanulók, mindig emlékezzenek az itt eltöltött évekre, élményekre, és ápolják a kialakult barátságot.
Az ünnepség keretében a végzősök átadták az alsóbb évfolyamosoknak az iskola zászlaját, illetve mondták el búszúzó szövegüket.
Ezt követően a 11. évfolyamosok búcsúztatták el a ballagó diáktársakat, valamint átadták számukra az útra kelés jelképét, a tarisznyát.
Az ünnepség keretében osztották ki a Hancsók Kálmán, a dr. Papp Zoltán, a dr. Lukács Gáspár, a dr. Vinkovits Sándor, a Pro Vitae és a Szent László díjakat, valamint az egyéb elismeréseket, jutalmakat.

M. Zs.


Díjazottak:

Hancsók Kálmán Díj:

Kiss Dávid (13. A)
Ádám Szabolcs (13. A)
 
Dr. Papp Zoltán Díj:
Bak Pál  (12. D)
 
Dr. Lukács Gáspár Díj:
Tóth Viktor (13. A)
 
Dr. Vinkovits Sándor Díj:
Tóth Eszter  (13. A)
Panyi Tibor  (13. A)
Szajlai Szabina  (12. E)
 
Pro Vitae Díj:
Radványi Viktória  (13. A)
 
Szent László Díj:
Holló Boglárka (13. A)
 
Kovács Magdolna Tanulmányi Alapítvány jutalma:
Berki Dóra (13. A)
Bán Otília  (13. A)
 
Nagy Lajos Díj:
Tóth Alex  (13. A)
Szendrei Balázs (12. C)
Urbán Dóra (12. D)
 
Könyvjutalomban részesültek:
Kovács Bence (12. C)
Kiss Máté (12. C)
Tordai Zoltán (12. C)
Molnár Kristóf  12. E)
Albecz Bence (12. E)
Lázár Réka (13. A)
Izsák Miklós  (13. A)
Baranyi Alexandra (12. B)
Tóth Kamilla (12. E)

Kapcsolódó hírek