Ugrás a tartalomhoz

Nem szakadt meg a sorozat

Mezőkövesd hírei

Soproni VSE-GYSEV – Mezőkövesd Zsóry 1-0 (1-0)

Egy gólos vereséget szenvedett városunk NB II-es felnőtt csapata a pontvadászat hétvégi találkozóján. Labdarúgóink a tavaszi szezonban továbbra is nyeretlenek idegenben.

A Merkantil Bank Liga 27. fordulójában a felsőházhoz tartozó csapatok mögött állomásozó, 6. helyezett Sopron fogadta együttesünket május 9-én. Hegedűsékre nagyon nehéz mérkőzés várt, ugyanis Supka Attila tanítványai mindössze egy vereséget szenvedtek tavasszal. Ráadásul Eszlátyiék saját közönségük előtt csak a Balmazújváros és a Békéscsaba ellen maradtak pont nélkül. Az előző fordulóban mindkét gárda győzött, a dunántúliak a Siófokot 3-1-re, míg labdarúgóink a Csákvárt 1-0-ra múlták felül. A két gárda őszi mérkőzésén 2-0-ás mezőkövesdi siker született.


Gyors soproni gól

Az összecsapás nagyon rosszul kezdődött Svábék számára, mivel a hazaiak már a 4. percben megszerezték a vezetést. A gólt megelőzően Baracskai beadását követően Máté fejesét hárította könnyedén Halasi. A következő akcióból megszületett a hazaiak első találata, amikor is Eszlátyi indította Zamostnyt, aki miután kapura fordult a jobb alsó sarokba helyezett. Egy perccel később egy baloldali szöglet után Máté csúsztatott a bal alsó sarok mellé. Ezt követően is labdarúgóink játszottak fölényben, de a vendéglátók fegyelmezetten védekeztek, ezért Takácsék igazán komoly helyzetet nem tudtak kialakítani. A játékrész felénél Kapacina szöglete után Eszlátyi mintegy 20 méterről a kapu fölé lőtt. A záró negyedórában a soproniak játszottak veszélyesebben. A 31. percben Eszlátyi veszélyes beadása után Gengeliczki tisztázott fejjel a lendületből érkező Horváth elől. Nyolc perccel a félidő vége előtt Szabó ravasz tekerése csattant a felső lécen, alig két minutummal később pedig Kapacina 35 méteres bombáját tornászta ki a léc alól Kunsági. A játékrész utolsó lehetőségét Zamostny kellemetlen távoli kísérlete jelentette, Kunsági azonban megfogta a labdát.


Meddő fölény

Szünet után is a hazaiak játszottak jobban. Öt perccel a kezdést követően Kapacina 25 méteres szabadrúgása suhant el a bal kapufa mellett, majd Horváth lépett ki lesgyanús körülmények között, a középre adása után azonban Zamostny nagy helyzetben nem tudott kapura lőni. Az 54. minutumban Máté életerős szabadrúgása kerülte el a hazai ketrecet. Újabb négy perc elteltével Kapacina távoli löketét Kunsági másodszorra ölelte magához. Csapatunk a folytatásban fokozatosan fölénybe került, de Baracskaiék a szervezetten védekező hazaiak ellen jobbára távoli lövésekkel próbálkoztak. A 64. percben Nyilas 22 méteres szabadrúgása kötött ki Halasi kezei között. A 72. percben Holdampf vette célba a kövesdi kaput mintegy 18 méterről, kísérletét Kunsági nagy bravúrral a bal kapufára tolta. Csapatunk a záró negyedórában is fölényben futballozott, viszont újabb lehetőség nem alakult ki a soproni kapu előtt, így a házigazdák otthon tartották a győzelemért járó pontokat.


Negyedik helyen

Együttesünk a vereség ellenére 47 ponttal a 4. helyen maradt a tabellán. A bajnokságot a Vasas vezeti 59 ponttal, az 57 egységgel álló Gyirmót és az 54 pontos Békéscsaba előtt.
Csapatunk legközelebb a kiesés ellen harcoló Siófokot fogadja Mezőkövesden. A találkozó május 16-án, szombaton 20 órakor kezdődik a Városi Stadionban.

B. K.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Soproni VSE-GYSEV - Mezőkövesd Zsóry 1-0 (1-0)
Sopron, 800 néző, vezette: Szabó Zs. (Kepe, Kulman)
Sopron: Halasi - Bobál D., Eszlátyi, Holdampf, Horváth P. (Pados), Fazakas, Deme (Erdélyi), Szabó L., Zamostny (Pintér), Jovetics, Kapacina. Vezetőedző: Supka Attila
Mezőkövesd: Kunsági - Sváb, Gengeliczki, Dvorschák, Búrány, Baracskai (Balajti), Takács P., Szeles (Nyilas), Tajthy, Molnár, Máté (Lukács). Vezetőedző: Lucsánszky Tamás
Gól: Zamostny (4. perc)

Kapcsolódó hírek