Ugrás a tartalomhoz

Zenés mesejáték gyerekeknek (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Szergej Szergejevics Prokofjev: Péter és a farkas című szimfonikus mesejátékát adták elő a Mezőkövesdi Alapfokú Művészetoktatási Intézmény növendékei és művésztanárai a Közösségi Házban május 14-én.

A zenés darab egy kisfiú, Péter és barátainak kalandos és tanulságos történetéről szól. Egy szép kora nyári reggelen Péter és kismadár barátja az erdő szélén található rétre csatangol, ahol csatlakozik hozzájuk a kiskacsa. Közben felébred a nagypapa is, aki visszaparancsolja unokáját, mivel az erdőben farkasok élnek. Péter azonban nem engedelmeskedik nagyapjának. Nem sokkal később az erdő szélén felbukkan a farkas, és bekapja a kiskacsát. Ezután megpróbálja elkapni a fa ágain rejtőző kismadarat és az ott megbúvó macskát is. Péter egy furfangos csellel a farkas közelébe lopakodik, majd miután a kismadár teljesen eltereli a figyelmét, a bátor kisfiú egy lasszóval foglyul ejti a farkast. A helyszínre érkező vadászoknak már nem sok dolguk akad, a porul járt gonosz ragadozót az állatkertbe terelik.
A szimfonikus műnek kettős célja van. Túl azon, hogy szórakozást nyújt, a gyerekek megismerik és megtanulják a hangszerek különleges hangzásvilágát. Ennek köszönhetően hasznos ismereteket szereznek egyebek mellett a vonós, a fa-, és rézfúvós, valamint ütős hangszerekről.


Válassz hangszert!

A Mezőkövesdi Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Családi Hangszerválasztó Napot szervez május 16-án. A művésztanárok nyílt órák keretében mutatják be a gyerekeknek a hangszereket, amit ezután meg is szólaltathatnak. A program szervezői minden érdeklődőt szeretettel várnak május 16-án, szombaton 10 és 13 óra között az intézményben.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek