Ugrás a tartalomhoz

Mezőkövesdi siker a Matyó Kupán

Mezőkövesd hírei

Aranyérmes lett Mezőkövesd I. csapata a Matyó Kupa sakkversenyen. A 34. alkalommal megrendezett sporteseménynek a Széchenyi István Szakképző Iskola adott otthont június 11-én.

A Mezőkövesdi Sportegyesület sakkszakosztályának szervezésében lebonyolított színvonalas csapatversenyen 13 egyesület 19 gárdája vett részt, így összesen 76 sportoló ült le az asztalokhoz. A házigazda Mezőkövesd mellett többek között a Kazincbarcika, a Pénzügyőr, a Budaörs, a Debrecen, Karcag, Eger, valamint a Gödöllő csapatai mérték össze tudásukat.

A Mezőkövesdi SE-t összesen 6 csapat, 5 felnőtt és egy ifjúsági együttes képviselte a  viadalon. A Matyó Kupa rangját emelte, hogy a résztvevő együttesekben több nemzetközi nagymester is asztalhoz ült.

A több mint három évtizedes hagyományra visszatekintő sportesemény nagyon szép mezőkövesdi sikert hozott. A Matyó Kupa csapatversenyét Mezőkövesd I. gárdája nyerte meg a Pénzügyőr és a Kazincbarcika előtt. Az első táblán a pénzügyőri Balogh Imre nagymester diadalmaskodott, a házigazda Mezőkövesdet erősítő Bokros Albert nagymestert és a gödöllői Bándy Attilát megelőzve. A második táblán a mezőkövesdi Kerek Csaba szerezte meg az első helyet, a pénzügyőriek nagymestere, Seres Lajos és az EMSE-t erősítő Szurovszky Elek előtt. Harmadik táblán a Vén Hiénák csapatában szereplő Seres Béla mögött a kazincbarcikai Handó Vilmos és a pénzügyőri Emődi Barnabás végzett. A negyedik táblán Éberth Zoltán nagyszerű teljesítményének köszönhetően szintén mezőkövesdi győzelem született. A kövesdi sakkozó mellett a Sakklovagok színeiben induló Balogh Sándor és a Debreceni Sakkbarátok csapatából Száva Miklós állhatott még fel a dobogóra. 
Különdíjban részesült a mezőny legjobbjaként a pénzügyőri Balogh Imre, valamint a legjobb ifi játékos, Csatlós Roland. A legjobb hazai felnőtt játékos Éberth Zoltán lett, míg a legeredményesebb mezőkövesdi ifi versenyzőként Csontos Dominik szerepelt a viadalon. A senior kategóriában Szurovszky Elek szerezte meg az első helyet.

XXXIV. Matyó Kupa végeredménye:

Csapatverseny: 
1. Mezőkövesd I. 29, 5 pont
2. Pénzügyőr 26, 5 pont
3. Kazincbarcikai VSC I. 24 pont

Első tábla:
1. Balogh Imre GM (Pénzügyőr)           8, 0 pont
2. Bokros Albert GM (Mezőkövesd I.)     7, 5 pont
3. Bándy Attila (Gödöllői SC)    7, 5 pont

Második tábla:
1. Kerek Csaba (Mezőkövesd I.) 7, 5 pont
2. Seres Lajos GM (Pénzügyőr) 7, 0 pont
3. Szurovszky Elek (EMSE) 6, 5 pont

Harmadik tábla:
1.Seres Béla (Vén Hiénák)         7, 5 pont
2. Handó Vilmos (Kazincbarcikai VSC) 7, 0 pont
3. Emődi Barnabás (Pénzügyőr)         7, 0 pont

Negyedik tábla:
1. Éberth Zoltán (Mezőkövesd I.)         8, 0 pont
2. Balogh Sándor (Sakklovagok)         7, 0 pont
3. Száva Miklós (Debreceni Sakkbarátok) 6, 5 pont

Legjobb mezőnyjátékos: Balogh Imre (Pénzügyőr) 8, 0 pont
Legjobb ifijátékos: Csatlós Roland 6, 0 pont
Legjobb mezőkövesdi felnőtt: Éberth Zoltán         8, 0 pont
Legjobb mezőkövesdi ifijátékos: Csontos Dominik  4, 0 pont
Legjobb senior játékos: Szurovszky Elek 6, 5 pont

 

Kapcsolódó hírek