Ugrás a tartalomhoz

A ráadás döntött

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry – BFC Siófok 1-2 (0-0)

Mindhárom pontot elvitte Mezőkövesdről a kiesés ellen harcoló Siófok. A vendégek a ráadásban lőtt góllal győztek városunkban.

A Merkantil Bank Liga 28. fordulójában a 13. helyezett Balaton-parti gárda látogatott Mezőkövesdre május 16-án. A papírforma hazai sikert ígért, ettől függetlenül nem várt könnyű találkozó labdarúgóinkra, ugyanis a vendégeknek Mezőkövesden is a pontszerzés reményében kellett pályára lépniük. Labdarúgóink tavasszal csak a Szolnokot nem tudták legyőzni hazai pályán, ráadásul Hegedűsék ősszel 2-1-es győzelmet arattak Siófokon.
A mérkőzés jól kezdődött együttesünk számára, Bajzáték az első 20 percben háromszor is eljutottak a vendégek kapujáig, azonban a nagy lehetőségek kimaradtak. A félidő derekától kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés, ekkor már mindkét csapatnak akadtak lehetőségei a gólszerzésre, a védelmek azonban jól látták el a feladatukat, így a szünetig nem született gól a találkozón.


Drámai végjáték

Fordulás után ismét csapatunk kezdett aktívabban és ennek meg is lett az eredménye, hiszen Takácsék alig 10 perc elteltével megszerezték a vezetést. Egy szép kövesdi akció végén Molnár passzolt Bajzáthoz, aki miután átvette a labdát öt méterről a kapuba helyezett az 54. percben. Az öröm azonban nem tartott sokáig, a látogatók alig két perccel a gól után válaszoltak. A siófoki támadás végén Gárdos helyezett okosan a hálóba mintegy 16 méterről. Ezután elsősorban a küzdelem dominált, de így is kialakultak lehetőségek a csapatok előtt. A három pont sorsa az összecsapás 93. percében dőlt el, mivel a 16-oson belül Hegedűs D. utolsó emberként buktatta Andorkát, amiért a kövesdi játékos piros lapot, míg a siófokiak 11-est kaptak. A büntetőt maga a sértett végezte el, akinek a lövését Kunsági nagy bravúrral kiütötte. A labda azonban éppen a támadó elé pattant, amit Andorka nagy erővel a kapu közepébe bombázott, így a látogatók megnyerték a mérkőzést és fontos győzelmet arattak a bennmaradásért zajló küzdelemben.
Labdarúgóink a vereség ellenére megőrizték 4. helyüket a tabellán 47 ponttal. A bajnokságot a Vasas vezeti 62 ponttal az 57 pontos Gyirmót és az 55 egységgel álló Békéscsaba előtt.


Pénteken jön a Gyirmót

Együttesünk az utolsó hazai bajnoki összecsapását a feljutásért harcban álló Gyirmót ellen fogja lejátszani Mezőkövesden. A mérkőzés május 22-én, pénteken 15.30-kor kezdődik a Városi Stadionban.

B. K.

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd Zsóry FC – BFC Siófok 1-2 (0-0)
Mezőkövesd, Városi Stadion, 800 néző. V.: Berke.
Mezőkövesd Zsóry FC: Kunsági – Búrány, Nánási, Szeles, Sváb – Hegedűs D., Tajthy (Hegedűs Cs., 84.p) – Molnár G., Nyilas (Baracskai, 61.p) – Balajti (Lukács, 88.p), Bajzát. Vezetőedző: Lucsánszky Tamás.
FGSZ Siófok: Tajti – Horváth A., Mogyorósi, Csató, Polényi G. – Gárdos (Molnár M., 83.p), Fülöp N., Hanzl (Nagy J., 73.p), Futó – Andorka, Papp M. (Illés Gy., 64.p). Vezetőedző: Soós Imre.
Gólok: Bajzát (54.p), illetve Gárdos (56.p), Andorka (93.p)

Kapcsolódó hírek