Ugrás a tartalomhoz

Peches pontvesztés

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry – Gyirmót FC Győr 3-3 (3-1)

Háromgólos előny után, a hajrában kapott gól miatt veszített két pontot városunk NB II-es felnőtt csapata a feljutásért harcoló Gyirmót ellen. Együttesünk a 4. helyről várhatja a Vasas elleni záró mérkőzést.

A Merkantil Bank Liga 29. fordulójában a 4. helyezett labdarúgóink, a 2., feljutó helyen álló Gyirmótot látták vendégül Mezőkövesden május 22-én. Az összecsapásnak a vendégek számára volt nagyobb tétje, ugyanis győzelem, illetve a rivális Békéscsaba botlása esetén feljutást ünnepelhettek volna Sisa Tibor tanítványai. Együttesünk élén személyi változás történt a héten, mivel a Siófok elleni 2-1-es vereséget követően Lucsánszky Tamás vezetőedző távozott, helyét segítője, Varga Attila vette át a bajnokság végéig.


Ragyogó félóra

Parádésan indították a meccset labdarúgóink. Az első percben Baracskai remek átadásából Bajzát került nagy helyzetbe, azonban a csatár közeli lövését még hárította Somogyi. Alig egy perccel később viszont Bajzát kiváló passzát követően Molnár Kist megelőzve a hálóba bólintott. A gyors találat után a látogatók akarata érvényesült, ennek ellenére az első negyedóra végén megduplázta előnyét a Mezőkövesd. Egy gyors és pontos akció végén Bajzát kapott jó indítást, majd a középen érkező Molnár elé tálalt, aki a kimozduló Somogyi mellett a bal alsó sarokba gurított. A folytatásban ismét a gyirmóti alakulat irányította a játékot. A vendégek első komoly lehetőségét Magasföldi távoli lökete jelentette a 28. minutumban, de a játékszer elsuhant a jobb felső sarok mellett. Egy perc múlva labdát szereztek a látogatók, de Bobál ígéretes lövését Dombó hárította. A kimaradt lehetőségért góllal bűnhődtek a dunántúliak, ugyanis az ellentámadás végén Balog buktatta a 16-oson belül Takácsot, aki magabiztosan értékesítette a megítélt büntetőt, így együttesünk félóra elteltével már 3-0-ra vezetett. A meccs képe ezután sem változott, a gólt követően újra Sisa Tibor együttese játszott fölényben. A 37. percben az agilisen futballozó Magasföldi csavart 14 méterről a kapu mellé, majd öt perccel később ismét a gyirmóti támadó került helyzetbe, 16 méteres kísérletét Dombó kivédte. A félidő utolsó percében Beliczky iramodott meg a bal szélen, a középre tett labdája a menteni igyekvő Szelesről pattant a gólvonal mögé. A ráadás pillanataiban még Bobál előtt adódott egy nagy gólszerzési lehetőség, de gyenge lövését a kövesdi védők kivágták a gólvonal elől.


Megint a vége döntött

Fordulás után mindent egy lapra feltéve rohamozott a dunántúli egylet és az 54. percben tovább csökkent a különbség a csapatok között. Ekkor Magasföldi végzett el egy szabadrúgást és a labda sorfalon irányt változtatott, így védhetetlenül vágódott a ketrecbe. A folytatásban is a Gyirmót játszott veszélyesebben. A gól után 3 perccel Présinger beadását Bobál csúsztatta a kapu mellé, majd az ellentámadás végén Somogyi szabadított fel Bajzát elől. A 65. minutumban Magasföldi gyenge fejesét Dombó védte könnyedén. Két perccel ezután Bajzát vezethette a labdát Somogyira, azonban kísérletét hatástalanította a gyirmóti hálóőr. A jó iramú, izgalmas és változatos találkozó 70. percében Beliczky ravasz ívelése pattant ki a felső lécről, míg a szöglet után Magasföldi fejelt a kapu mellé. A 72. percben óriási egyenlítési lehetőséget puskáztak el a vendégek, ugyanis a Lázár buktatásáért ítélt 11-est Madarász nem tudta értékesíteni. A záró negyedórában nagy erőket mozgósítottak a látogatók a pontszerzésért, és ennek a hosszabbításban meg lett az eredménye. A 91. percben Magasföldi beadását Bobál fejelte közelről a kapuba, így a dunántúliak kicsikarták a döntetlent.
Labdarúgóink 48 ponttal továbbra is a 4. helyen állnak, míg a Gyirmót 58 egységgel a 3. pozíciót foglalja el a tabellán. A bajnokságot a Vasas vezeti 63 ponttal a Gyirmóthoz hasonlóan 58 pontos Békéscsaba előtt.


Zárás a Vasas ellen

Bajzáték a bajnokság zárófordulójában a Vasas együtteséhez látogatnak. A mérkőzés május 31-én, vasárnap 18 órakor kezdődik Budapesten, az Illovszky Rudolf Stadionban.

B. K.

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd Zsóry - Gyirmót FC Győr 3-3 (3-1)
Mezőkövesd, Városi Stadion, 900 néző
Vezette: Pintér Csaba (Kovács II. Gábor, Máyer Gábor)

Mezőkövesd: Dombó – Sváb, Nánási, Gengeliczki, Búrány, Szeles, Takács, Tajthy, Baracskai (Balajti 63.p), Molnár (Lukács 92.p), Bajzát (Izing 83.p).
Mb. vezetőedző: Varga Attila

Gyirmót: Somogyi – Nagy S., Beliczky, Bobál, Papp K., Cseri, Magasföldi (Oross 81.p), Balog, Varga (Présinger 34.p), Lázár, Kiss M. (Madarász 50.p).
Vezetőedző: Sisa Tibor

Gólok: Molnár G. 2' (2.p és 14.p), Takács (30.p), ill. Szeles (45. öngól), Magasföldi (54.p), Bobál (90.p)

Kapcsolódó hírek