Ugrás a tartalomhoz

Vujity Tvrtko Mezőkövesden

Mezőkövesd hírei

Két óra alatt járhattuk körbe a Földet Vujity Tvrtko-val június 7-én a Városi Galériában. Az újságíró közönségtalálkozójának egyik legfontosabb célja az volt, hogy rávilágítson, mennyi megbecsülnivalónk van.

A Pulitzer-emlékdíjas riporter előadásán megismerhettük a világ legmulatságosabb diktatúráját, Csernobil titkait, Fekete-Afrika misztikumát, Észak-Korea hétpecsétes titkait. De minden történet tartogat valami hatalmas jelentőségű konzekvenciát. „Amit mindenképp el szeretnék mondani az embereknek, az, hogy a világ legtehetségesebb népe a magyar. A Nobel-díjasok, az olimpiai bajnokok vagy a nagyszerű találmányok okán bátran állíthatjuk. Viszont ebben az országban lakik hivatalos felmérések alapján is a világ egyik legpesszimistább népe. Olyan dolgokról mesélek, hogy ha az emberek meglátják, milyen dolgok is vannak a világban, akkor azt mondják, hogy már az is gazdagság, hogy úgy iszunk meg egy pohár vizet, hogy nem halunk bele. Ennek megmutatása az egyik célom, a másik pedig, hogy olyan hétköznapi hősöket, példaképeket mutassak be, akik nincsenek minden nap a bulvárlapok címlapján, hanem „csak” valami egészen nagyszerű dolgot csinálnak.” – foglalta össze Vujity Tvrtko újságíró, Pulitzer-emlékdíjas riporter.

A tartalmas két óra alatt a résztvevők fontos üzenetet kaptak. A rengeteg érdekfeszítő történet megmutatta, milyen szerencsés helyzetben is vagyunk mi Magyarországon, Európában. Minden okunk megvan a boldogságra, csak meg kell tanulnunk meglátni a szépet, az értéket, át kell éreznünk minden nap, hogy biztonságban élünk, hogy szerető család vesz körbe, hogy az utcán végig sétálhatunk halálfélelem nélkül. Észre kell vennünk és meg kell becsülnünk, és hogy tulajdonképpen jól élünk. Nekünk magyaroknak kötelességünk lenne arra tanítai a következő generációkat, hogy tisztában legyenek szellemi értékeikkel, és a nemzet értékeivel, illetve tiszteljék ezt a kincset.

Kapcsolódó hírek