Ugrás a tartalomhoz

Kistérségi Pedagógusnap (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Díjazták az Év Óvónőjét, Év Tanárát, az Év Tanítóját, az Év Intézményvezetőjét. Emellett átadták a Dr. Papp Zoltán díjat és az Abkarovits Jenő díjat is. Június 5-én tartották meg városunkban a Kistérségi Pedagógus Napot.

Az eseményen a kulturális, zenés műsor után Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkár, térségünk országgyűlési képviselője köszöntötte a pedagógusokat, illetve beszélt az oktatásügy, a szakképzés terén várható változásokról is.  
2015-ben az Év Tanára kitüntető címet Tóth Árpádné, a Mezőkövesdi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Szent Imre Tagiskola tanára, Juhász Miklósné, a Mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskola Sályban működő Gárdonyi Géza Tagiskolájának tanára, valamint Taizs Emese, a Mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskola igazgató-helyettese  vehette át. A középiskolai pedagógusok közül szintén az Év Tanárának választották Pallay Ágnest, a Mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Szakképző Iskola pedagógusát.
Az Év Tanítója díjat vehette át az ünnepségen Gyöngyösi Krisztina, a Mezőkövesdi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Bárdos Lajos Tagiskolájának tanítója, valamint Ficsorné Szenyita Ibolya, a Mezőnagymihályi Arany János Általános Iskola tanítója.
Idén az Év óvónője lett Szabó Ottó Mihályné, a Mezőkövesdi Városi Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde Dohány úti Tagóvodájának óvodapedagógusa. Szintén ebben a díjban részesült Szalai Jánosné, a Sályi Hétszínvirág Óvoda óvónője.
Az Év Intézményvezetője kitüntető címet ebben az esztendőben a Mezőkövesdi Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola igazgató-helyettese, Barnóczky Lászlóné kapta meg.
Az ünnepség keretében átadták Mezőkövesd Város Önkormányzata által alapított dr. Papp Zoltán-díját, illetve Abkarovits Jenő- díjat. Az Abkarovits Jenő díjat Szilvási Barnabásnénak, a Mező Ferenc Tagiskola tanára számára adományozta idén városunk képviselő-testülete. A dr. Papp Zoltán díjat 2015-ben Barta Judit, a Mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Szakképző Iskola pedagógusa vehette át.
A rendezvény keretében adták át az Emberi Erőforrások Minisztériuma által adományozható Pedagógus Szolgálati Emlékérmeket, amelyet a nyugállományba vonuló pedagógusoknak ítélnek oda. A Pedagógus Szolgálati Emlékérem Miniszteri elismerését kapta meg Szilvási Barnabásné, Pótáné Nagy Mária, Gergely Klára, Kiss Mátyásné, Orosz Ernőné.
A Pedagógus Szakszervezet 1992-ben megalapított Eötvös József emlékérmeket is a Pedagógus Nap keretében adják át országszerte. Az Emlékérem bronz fokozatát kapta meg idén Pallay Ágnes ,a Széchenyi István Szakképző Iskola tanára, az ezüst fokozatát Bodzán Jánosné, a Bükkábrányi Arany János Általános Iskola tanára kapta meg. Pallay Ágnes a budapesti, míg Bodzán Jánosné a miskolci ünnepség keretében veszi át majd az elismerést.
Baranyi Katalin, a Szentistváni Napköziotthonos Óvoda pedagógusa pedig Brunszvik Teréz díjat vehette át korábban Balog Zoltántól, az Emberi Erőforrások Minisztérium miniszterétől.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek