Ugrás a tartalomhoz

Véget ért a tanév a Művészeti iskolásoknak (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Megtartotta hagyományos tanévzáró ünnepségét a Művészeti Iskola június 15-én. A Közösségi Házban megrendezett eseményen elsőként az intézmény tanulói adtak műsort.

Fellépett például az iskola vonós, és rézfúvós zenekara is. Ez utóbbiban szólót játszott Nagy Mátyás, aki felvételt nyert a zeneművészeti középiskolába. A műsor keretében két végzős magánének szakos tanítvány, Bán Otília és Gál Kinga is színpadra lépett. A rövid koncert után Mozerné Horga Stefánia, a tagintézmény vezetője foglalta össze az elmúlt tanévet, rendezvényeket, sikereket, eredményeket. Kiemelte, hogy számos városi rendezvényen szerepeltek, és idén is megszervezték hagyományos programjaikat, a tavaszköszöntő koncertet, több növendékhangversenyt, és előadták toborzás céljából a Péter és a farkas zenés mesejátékot. Hangsúlyozta, hogy minden művészeti ágban 4,8 felett volt a tanulmányi összátlag.
Ezt követően a kimagasló versenyeredményt elérő, valamint végzős diákokat jutalmazták. Díjazásban részesült Vinter Gréta a II. Papp Lajos Megyei zongoraversenyen elért első helyezéséért, Grunczel Borbála, a népdalversenyen szerzett különdíjáért, Panyi Blanka, a népdalversenyen elért kiemelt nívódíjáért. A Péter és a farkas előadásban végzett munkájáért oklevelet vehetett át Fügedi Csaba. Az Országos trombitaversenyen elért különdíjáért elismerést vehetett át Kaló Vencel Konrád.
Jutalomban részesült Garai Bernadett és Káposzta Brigitta, akik az Egri Eventus Művészeti Szakközépiskolába nyertek felvételt,valamint Nagy Mátyás, aki pedig zeneművészeti szakközépiskolában folytatja majd zenei tanulmányait. Elismerésben részesült a két végzős magánének szakos növendék, Bán Otília és Gál Kinga.
Az elismeréseket Mozerné Horga Stefánia tagintézmény vezető és Gáspár Erzsébet, a Mezőkövesdi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola általános igazgató helyettese adta át a növendékeknek.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek