Ugrás a tartalomhoz

Mit jelent nekem Mezőkövesd? (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Átadták a díjakat a Mit jelent nekem Mezőkövesd? című, az I. Matyó Világtalálkozó kapcsán meghirdetett pályázat nyerteseinek. Az ünnepséget június 16-án tartották meg a Billiárd szalonban.

Mezőkövesd Város Önkormányzata és a Mezőkövesdi Közkincs-Tár Nonprofit Kft. által elindított pályázatra több kategóriában, például mese, vers, slam, fotó, rajz lehetett nevezni. Május végéig mese, vers és próza kategóriában érkeztek be pályaművek, amelyet egy három tagú zsűri értékelt. Az értékelő bizottságot Kinczel Brigitta, a Közkincs-Tár Nonprofit Kft. ügyvezetője, Juhász Mónika a Városi Könyvtár vezetője és Takács Norbert, a MASZK Egyesület elnöke alkotta.
A meghozott bírálat után a legjobb prózáért járó ajándékot Kriston Andrea, a mese témában Lénárth Mária vehette át. A versek közül harmadik helyezést ért el Fekete Zsanett, második lett Burkus Boglárka, míg a legjobbnak ítélt versért Kis Nóra vihette haza a jutalmat. A díjakat Takács Norbert a MASZK Egyesület elnöke adta át a nyerteseknek.
Az eseményen a díjazottak felolvasták írásaikat. Hallhatott a közönség mesét Mátyás királyról és a faragott kanalakról, de versben foglalva megismerhették, hogyan látja egy mai fiatal a várost, a mezőkövesdi mindennapokat.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek