Ugrás a tartalomhoz

Fókuszban a zene és a tánc (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Város Fúvószenekara és a Twister Mazsorettcsoport fellépése, valamint a Nyughatatlan zenekar koncertje zárta az I. Matyó Világtalálkozó harmadik napját.

A fennállásának 60. évfordulóját 2014-ben ünneplő fúvószenekar, valamint az idén immár 22 éves mazsorettcsoport közös, látványos műsorát nézhették meg elsőként az érdeklődők június 17-én, a Szent László téren. A közel kétórás színes és színvonalas produkcióban a mazsorettcsoport összes korosztálya, a legkisebbektől a legnagyobbakig képviseltette magát. A táncosokat Reich Lászlóné művészeti vezető készítette fel. A fúvósok Panyi Zoltán vezetésével ismert komoly-, és könnyűzenei dalokat játszottak el. A repertoárban hazai és külföldi előadók művei egyaránt felcsendültek. A teljesség igénye nélkül felharsant Louis Prima: Just a Gigolo, valamint Paul Laender: Latin gold és Michael Jackson Thriller című dala. A Fox egyvelegben olyan kitűnő operett dallamok hangzottak fel, mint például a Hétre ma várom a nemzetinél, a János legyen fenn a János hegyen, vagy a Régi mániám. A zenei kíséret mellett a fúvószenekar tagja, Benke Ádám énekelt. A jelenlévők ezen felül matyó népdalokat is meghallgathattak.


Időutazás

A Nyughatatlan zenekarnak köszönhetően az 1950-es évek zenei hangulata elevenedett meg városunkban. A 2010-ben alakult együttes előadásában Johnny Cash szerzeményei mellett a legjobb rockabilly számokból válogatott dalcsokor csendült fel. A jó hangulatú, lendületes műsorban az ismert örökzöld dalokon túl, az együttes természetesen saját zeneszámokkal is kedveskedett a közönségnek. A formáció tagjai az autentikus rockabilly elemeket összekeverték a saját zenei világukkal, az így kialakult egyedi stílust Alter Country-ra keresztelték. Az igényes country és rock and roll dalok nagy sikert arattak a zeneszeretők körében, akik közül sokan táncra is perdültek.

B.K.

Kapcsolódó hírek