Ugrás a tartalomhoz

Város Napi ünnepség (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Átadták az Év legjobb tanulója, az Év Ifjú sportolója, az Év Ifjú művésze, az Év ifjú szakmunkása, a Városomért, az Év diákja díjat, valamint a Mezőkövesd Város Közszolgálati Tisztviselője elismerést. A díjátadóra a június 20-án megtartott Város Napi Ünnepségen került sor.

Minden év júniusában megszervezik a Város Napi Ünnepséget településünkön arra emlékezve, hogy 1464. július 12-én Mátyás király városi rangot adományozott Mezőkövesdnek. Az esemény a Mátyás király szobornál kezdődött, ahol Mezőkövesd Város Önkormányzata, valamint a testvérvárosok, szervezetek képviselői megkoszorúzták a mellszobrot. A programon részt vett testvérvárosaink, Kézdivásárhely és Berettyószéplak-Dólya delegációja is.
Az ünnepség ezt követően a Közösségi Házban folytatódott, ahol kulturális műsor után dr. Fekete Zoltán polgármester mondott beszédet.
A felemelő gondolatok után jutalmazták a kiemelkedő teljesítményt nyújtó diákokat, akik különösen sokat tettek Mezőkövesdért.  
Elsőként azokat a tanulókat díjazták, akiket kiemelkedő tanulmányi, közösségi és sport tevékenységük alapján iskolájuk arra érdemesnek tartott. Így a Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola felterjesztése alapján elismerésben részesült Gulyás Lili, Kratochvil András, Tóth Bence, Lengyel Lilla, Fülöp Kinga.
Az „Év legjobb tanulója”  kitüntetést ebben az esztendőben Zsiga Tamás, a Mezőkövesdi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Mező Ferenc Tagiskolájának tanulója vehette át.
Az „Év ifjú sportolója” címet idén Tóth Antóniának, a Szent István Katolikus Általános Iskola 7. B osztályos tanulójának, valamint Sipeki Lászlónak, a Szent István Katolikus Általános Iskola 3. osztályos diákjának ítélték oda.
Az „Év ifjú művésze” elismerésben részesült 2015-ben Bán Otília, a Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola diákja, valamint Nagy Mátyás, a Mezőkövesdi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulója.
Az „Év ifjú szakmunkása” lett Kovács József, a Széchenyi István Katolikus Szakképző Iskola 2/12.I osztályos diákja.
A „Városomért” kitüntető címet közösségi munkájáért Radványi Viktória, a Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola tanulója vehette át.
Az alap- vagy középfokú oktatási intézményben tanuló, kimagasló tanulmányi, sport, kulturális-művészeti, közösségi munkájáért adományozható „Év diákja” elismerést vehette át Besenyei István, a Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola diákja.


Közszolgálati Tisztviselője elismerő cím

A Város Napi ünnepség keretében adják át minden évben Mezőkövesd Város Közszolgálati Tisztviselője díjat, amelyet 2015-ben Lengyel Erika, a Mezőkövesdi Közös Önkormányzati Hivatal köztisztviselőjének adományozott a Város Önkormányzata.
Lengyel Erika Mezőkövesden született. Középiskolai tanulmányait Miskolcon végezte a Korányi Sándor Egészségügyi Szakközépiskolában, ahol az egészségügy területén általános ápolói, általános asszisztensi, továbbá gyakorló szakápolói és gyakorló szakasszisztensi szakképzettséget szerzett. Főiskolai tanulmányait a Pécsi Orvostudományi Egyetem Egészségügyi Főiskolai Karának Dietetikus Szakán végezte. A diploma megszerzését követően a B-A-Z Megyei Kórházban kezdett el dolgozni dietetikusként és mellette folytatta tanulmányait és agrármérnöki egyetemi oklevelet szerzett. 2001. májusától nevezték ki a Mezőkövesdi Polgármesteri Hivatalba szociális ügyintézőként, ahol jelenleg is dolgozik. Lengyel Erika a mezőkövesdi lakosokkal napi kapcsolatban áll, akik szociális jellegű ügyeikben fordulhatnak hozzá. A szociális területeken túl aktívan közreműködik a lakosság egészségének megőrzésében, koordinálja a HPV elleni védőoltás, az ingyenes emlőszűrések, illetve a hallásvizsgálatok megszervezését. Az elmúlt évben közreműködött az e-card egészségkártya bevezetésében. Az alapellátás területén a háziorvosok, házi gyermekorvosok munkáját segíti elő. Emellett az Idősügyi Tanács munkájának aktív segítője, folyamatos kapcsolatot tart a mezőkövesdi idős emberekkel.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek