Ugrás a tartalomhoz

A közösség ereje (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Fennállásának 20. évfordulóját ünnepli ebben az esztendőben a Mozgássérültek Mezőkövesdi Egyesülete. A jeles alkalom tiszteletére jubileumi gálaműsort rendeztek június 26-án a Közösségi Házban.

Az ünnepségen elsőként Bukta László, a szervezet elnöke köszöntötte a résztvevőket, aki kiemelte, hogy az egyesület létszáma folyamatosan növekszik, napjainkban már több mint 5000 tagot számlál. Ezt követően az egyesület működését és sokrétű tevékenységét ismertette. Kiemelte, hogy a tagok közül nagyon sokan egyedül élnek, éppen ezért fontos az összefogás, a segítőkészség, a baráti kapcsolatok erősítése, amely segíti és megkönnyíti a tagok mindennapjait. Köszönetet mondott mindenkinek, aki az elmúlt két évtizedben segítette, illetve segíti a munkájukat. Követően oklevelet vehettek át az alapítótagok, vagy hozzátartozóik.


Példamutató gazdálkodás és működés

Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkár, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében hangsúlyozta, hogy polgármesterként is elismerően tekintett a szervezet működésére és ésszerű gazdálkodására, amely minden szervezet számára példaként szolgálhat. Emellett kiemelte, tapasztalatai azt mutatják, hogy az egyesület tagjai a többi szervezethez viszonyítva jobban összetartanak és nagyon jó közösséget alkotnak. Hozzátette, mindezt megerősíti, hogy a saját tevékenységükön és programjaikon túl a városi rendezvényeken is aktívan részt vesznek. Végezetül gratulált a tagoknak és külön kiemelte Bukta László elnök munkásságát, aki 20 éves lelkiismeretesen és eredményesen vezeti az egyesületet. Tállai András a beszéd után egy bekeretezett festményt adott át az egyesület vezetőjének. Ezt követően Bukta László elnök megköszönte Tállai Andrásnak, dr. Fekete Zoltánnak, valamint városunk vezetőinek az egyesület zavartalan működéséhez nyújtott támogatását.


Országos elismerés

Kovács Ágnes, a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ) közelmúltban kinevezett elnöke szintén méltatta a mezőkövesdi szervezet munkáját és működését. Elmondta, hogy a kövesdi egyesület vezetői és tagjai nemcsak a térségben, országos szinten is kiemelkedően végzik a teendőiket. Kiemelte, hogy a kövesdi szervezet meghatározta és meg is valósította azokat a feladatokat, aminek köszönhetően a tagokat támogatni és segíteni tudják. Az elnök hangsúlyozta, hogy a mozgássérült szervezetek egyfajta hidat képeznek a sérült és az egészséges emberek között és tulajdonképpen segítenek elhelyezkedni a társadalomban.
Ezután Kovács Ágnes elnök, valamint Székely József, a MEOSZ elnökségi tagja az „Ember az Emberért” emlékérem ezüst fokozatával tüntette ki Bukta Lászlót, a helyi szervezet elnökét az elmúlt 20 évben végzett áldozatos és magas színvonalú munkájáért.
Az ünnepséget követően gálaműsorral folytatódott a rendezvény, melynek keretében többek között a tiszafüredi Jóbarátok Egyesület, valamint a Mezőnagymihályi Népdalkör is színpadra lépett.

B.K.

Galéria hamarosan.

Kapcsolódó hírek