Ugrás a tartalomhoz

Csirmaz gólja döntött (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry – Kisvárda Master Good 1-0 (0-0)

Második felkészülési találkozóját is megnyerte városunk NB II-es felnőtt csapata.

Benczés Miklós alakulata a másodosztályú pontvadászat egyik újoncát, a Keleti csoport bajnokát látta vendégül július 4-én. A nagy hőség ellenére jó iramú mérkőzést játszottak egymással a csapatok, ahol zömében a küzdelem dominált.
A találkozót labdarúgóink kezdték aktívabban, ezzel együtt a 10. perben Dombónak akadt dolga Cseri közeli lövését követően. Csapatunk egy villámgyors és pontos akció végén kis híján megszerezte a vezetést a félidő derekán. Ekkor Tóth László kapott kitűnő indítást, majd önzetlenül visszagurította a labdát Máténak, aki nagy erővel a felső lécet találta telibe a 22. percben. 
A rövid ivószünet után magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a szabolcsi gárda, ennek eredményeként átvették a játék irányítását. Tíz perccel a játékrész vége előtt Fótyik lövése okozott veszélyt a látogatók kapujánál, néhány perccel később viszont a kisvárdai alakulat előtt maradt ki egy nagy lehetőség, így a csapatok rúgott gól nélkül vonultak pihenőre.

A hajrában született a gól
A szünetben hét friss játékost küldött pályára Benczés Miklós. A második félidőt Bajzát helyzete nyitotta, azonban a támadó közeli, lecsorgó lövését a védők kivágták a gólvonalról. Húsz perccel a meccs vége előtt Nánási pontatlanul hátragurított átadására Vári csapott le, de a vendégek játékosa elcsavarta a labdát Dombó és a kapu mellett. A kimaradt lehetőség 10 perccel később megbosszulta magát, ugyanis a 80. minutumban labdát szereztek a kövesdi védők. Ezután a csereként lehetőséget kapó Csirmaz indította remek ütemben Bajzátot, akinek a beívelésére Csirmaz érkezett és közelről a kapuba bólintott. A csapatok a hajrában is jó iramban futballoztak, de újabb lehetőség már nem alakult ki, így együttesünk a Debrecen legyőzése után a második felkészülési mérkőzését is győzelemmel abszolválta.
Labdarúgóink ezen a héten folytatják a felkészülést. A csapat július 8-ától 17-éig Bükfürdőn fog edzőtáborozni, ahol Hegedűsék elsőként az élvonalban szereplő Szombathelyi Swietelsky- Haladással mérkőznek meg. Az összecsapást július 11-én, szombaton rendezik meg Szombathelyen.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd Zsóry FC – Kisvárda Master Good 1-0 (0-0)
Mezőkövesd, 350 néző, vezette: Nagy Róbert (Márkus Tamás, Punyi Gyula)
Mezőkövesd: Dombó – Polényi (Dallos 61.p), Fótyik (Nánási 46.p), Izing (Szeles 46.p), Nagy J. (Hegedűs Cs. 46.p), Hegedűs D. (Tajthy 46.p), Takács (Tóth M. 61.p), Tóth L. (Baracskai 46.p, Sipos 81.p), Rácz F. (Csirmaz 61.p), Heffler (Harsányi 46.p), Máté (Bajzát 46.p). Vezetőedző: Benczés Miklós

Kisvárda Master Good: Tarczy – Vári B., Graszl, Cseri, Erős, Kardos, Minczér (Müller 80.p), Eszlátyi, Koronczi, Hadaró, Lázár. Vezetőedző: Soós Imre

Gól: Csirmaz (80.)

 

Kapcsolódó hírek