Ugrás a tartalomhoz

Bronzérem a Matyó Kupán

Mezőkövesd hírei

 

Eredményesen szerepeltek a mezőkövesdi sportolók a Matyó Kupa ökölvívóversenyen. A 40. alkalommal lebonyolított sportesemény összetett versenyében az Eger csapata diadalmaskodott, bokszolóink bronzérmet szereztek.

 A versenyt ebben az esztendőben is a Mezőkövesd Zsóry SE ökölvívó-szakosztálya szervezte meg. A színvonalas viadalon 16 hazai egyesület közel 70 sportolója lépett kötelek közé a Városi Sportcsarnokban július 4-én. A Heves és Borsod megyei csapatokon túl egyebek mellett Törökszentmiklósról, Berettyóújfaluból, Budapestről, valamint Nagykanizsáról is érkeztek versenyzők. A sporteseményt Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkár, a térség országgyűlési képviselje nyitotta meg. Ezt követően kezdődtek el a Matyó Kupa mérkőzései.


Győzelmek, vereségek
A mezőkövesdi bokszolók közül a serdülők között Burai Zsolt egyhangú pontozással győzött, ellenben Burai Ádám és Burai Dániel vereséget szenvedett. Szintén alulmaradt ellenfelével szemben Janka Boáz és Pusomai Árpád. A szakosztály tagjai közül Balogh Dezső, valamint Mizser Marcell is meggyőző teljesítményt nyújtott és mindketten egyhangú pontozással diadalmaskodtak riválisuk ellen. A csapatversenyt az Egri Sport Iskola együttese nyerte meg, a nagykanizsai Botos Akadémia, valamint a Mezőkövesd Zsóry SE ökölvívó szakosztálya előtt.
Az ünnepélyes eredményhirdetésen különdíjat kapott Mizser Marcell, akit a legeredményesebb junior versenyzőnek választottak. A legjobb edző az egri Dorkó Péter lett, A szakember Tállai András miniszterhelyettes ajándékát is átvehette.
„ Ha nem hátráltattak volna bennünket sérülések, akkor nagyobb létszámmal is el tudtunk volna indulni a hazai versenyünkön és úgy gondolom, hogy akkor megnyerhettük volna a Matyó Kupát. Ezzel együtt összességében elégedett vagyok a gyerekek teljesítményével és hozzáállásával egyaránt.” – értékelte a kövesdi sportolók szereplését Tóth József edző.
A kövesdi öklözők július közepén az egri Borünnep keretében lépnek szorítóba, azt követően háromhetes szünet után folytatják a felkészülést az őszi korosztályos Országos Bajnokságokra.
B.K.
 

Kapcsolódó hírek