Ugrás a tartalomhoz

Győzelem emberhátrányban

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry – FC Ajka 2-0 (1-0)


Győzelemmel zárta a bükfürdői edzőtábort a városunk NB II-es felnőtt együttese. Labdarúgóink a szintén másodosztályú Ajkát győzték le magabiztosan.

A két együttes nagy hőségben feszült egymásnak, ennek ellenére jó iramú és küzdelmes összecsapást játszottak. Csapatunk bő félóra elteltével Hegedűs Dávid szemfüles találatával szerzett vezetést. A rutinos középpályás egy szélről beadott és röviden kifejelt labdára csapott le, majd higgadtan a bal felső sarokba helyezett. A zöld-fehérek is bátran próbálkoztak, de a gólszerzéssel hadilábon álltak ezen az összecsapáson, ugyanis kétszer is a kapufát találták el.

A második játékrész elején Megyerit, együttesünk kapusát egy szabálytalanság után piros lappal kiállították, de a létszámhátrányt sem tudták gólra váltani a dunántúliak. Sőt egy villámgyors akció végén Rácz jobb oldali remek beadását követően Bajzát fejelte mintegy hat méterről a hálóba.
Csapatunk tehát győzelemmel zárta a bükfürdői edzőtábort, Harsányiék hétfőtől ismét hazai környezetben készülnek az augusztus 1-jei nyitófordulóra. Labdarúgóink a bajnoki főpróbát hazai környezetben az NB III-as Kazincbarcika ellen fogják megtartani július 25-én. A találkozó 18 órakor kezdődik majd a Városi Stadionban.

Mezőkövesd Zsóry összeállítása: Megyeri – Polényi (Herceg 54. p), Dvorschák (Fótyik 46.p), Szeles (Izing 46.p), Dallos (Baracskai 46.p), Hegedűs D. (Tóth M.  46.p), Takács (Tajthy 42. p), Harsányi (Csirmaz 46.p), Molnár (Rácz 46.p), Heffler (Tóth L. 46.p), Máté J. (Bajzát 46.p). Vezetőedző: Benczés Miklós

Gólok.: Hegedűs D. (33.p),és Bajzát (59.p)
Kiállítva: Megyeri (54.p)
 

Kapcsolódó hírek