Ugrás a tartalomhoz

Törvénykezési szünet a bíróságon

Mezőkövesd hírei

Csak augusztus 24-e után tartanak tárgyalásokat a Mezőkövesdi Járásbíróságon.

A Miskolci Törvényszék közleménye szerint 2015. július 16. és augusztus 19. között a bíróságokon törvénykezési szünetet tartanak, ez vonatkozik a Mezőkövesdi Járásbíróságra is.

 Ezen időszak alatt előre kitűzött tárgyalások nincsenek. A bíróságok valamennyi ügyszakban ügyeleti rend alapján működnek. A panasznapi ügyfélfogadás szünetel.

Polgári ügyszakban a határidők számításába a július 15-től augusztus 20-ig terjedő időszak nem számít bele. Azokban az ügyekben azonban, amelyekben a bíróság soron kívül jár el, a határidő számításának általános szabályait kell alkalmazni. Így például a végrehajtási perekben, valamint az ideiglenes intézkedéssel kapcsolatban, az előzetes bizonyítás során. Ugyanígy nem lehet alkalmazni a törvénykezési szünet szabályait számos nemperes eljárásra, így a cégeljárásra, a csőd- és a felszámolási eljárásra, a végelszámolásra, a végrehajtásra, a közigazgatási nemperes eljárásokra.
A törvénykezési szünet nem érinti büntető ügyszakban az előállításos ügyeket, a gyorsított eljárásokat, a kényszerintézkedésekkel kapcsolatos nyomozási bírói üléseket és a gyermekkorú tanúk meghallgatását.
Büntető ügyszakban a határidők számítását a törvénykezési szünet nem érinti.
A Miskolci Törvényszék és járásbíróságai, a Miskolci Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság, valamint a Cégbíróság irodáiban 2015. július 16. – 2015. augusztus 19. napjai között az ügyfélfogadás hétfő – péntek: de. 9-10 óra között történik. A kezelőirodák tehát ekkor nyitva tartanak, az ügyfelek benyújthatják a beadványaikat és az iratokba is betekinthetnek.
Augusztus 20-23 között egyébként két munkaszüneti nap lesz (a nemzeti ünnep csütörtökre esik), így a tárgyalásokat augusztus 24-e után tartanak. 
 
Tóth Balázs

Kapcsolódó hírek