Ugrás a tartalomhoz

Indul a közvilágítás korszerűsítése

Mezőkövesd hírei

Aláírták a mezőkövesdi közvilágítás korszerűsítésére vonatkozó kivitelezői szerződést július 21-én. A beruházás megvalósításával majdnem felére csökkennek az üzemeltetés költségei.

Mezőkövesd Város Önkormányzata tavaly nyújtott be pályázatot a város közvilágítási hálózatának korszerűsítésére. A KEOP-5.5.0/K/14-2014-0014 azonosító számú „Közvilágítás fejlesztése Mezőkövesden” című nyertes projektről tavaly decemberben kapott értesítést a városvezetés. Ezt követően lefolytatták a szükséges jogi, közbeszerzési eljárásokat, és kiválasztották a kivitelező céget is. A döntés értelmében a fejlesztést a mezőkövesdi Gomwill Kft. végzi el.
„Európai uniós forrásból finanszírozzuk ezt a beruházást. A 100%-os támogatottságú pályázat révén bruttó 250 millió forint értékű munka valósul meg településünkön. Majdnem egyéves előkészítő munka lezárása volt a mai szerződésaláírás. 1-2 hónapon belül mindenki látványos változást tapasztal majd a közvilágításban. Külön öröm számomra, hogy egy mezőkövesdi cég végezheti a kivitelezést. A pályázat egyik célja az energiatakarékosság, az új, korszerű, LED-es lámpatestek felszerelése az önkormányzatnak 40%-os megtakarítást jelent. Emellett a modern lámpák jobb, erősebb fényérzetet adnak” – mondta el dr. Fekete Zoltán polgármester.
A közbeszerzési eljárás nyertese a mezőkövesdi Gomvill Kft. lett. A kivitelező  napokon belül átveszi majd a munkaterületet és elkezdi a lámpatestek cseréjét.  „A lámpatestek leszállítását követően elkezdjük a lámpacserét és 1,5 hónapon belül szeretnénk is befejezni a munkát. A hálózat felújítása a lakosság mindennapjait nem érinti, nem zavarja, hiszen a lámpacserét a kivitelező cég munkatársai feszültség alatt végzik, így a beruházás nem jár áramszünettel. A munkálatok a főutcán okozhatnak a közlekedésben némi fennakadást, lassulást, mivel ezen a szakaszon a kosaras járművekkel oldjuk meg a lámpacserét, de arra törekszünk, hogy ezt elkerüljük” – mondta el Gomány János, a Gomvill Kft. ügyvezető igazgatója.
Októbertől tehát már az új és nagyobb fényű lámpák segítik a közlekedést városunk utcáin.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek