Ugrás a tartalomhoz

Ellenőrzésre számíthatnak a teherautósok

Mezőkövesd hírei

Szerdától péntekig tehergépjárműveket, autóbuszokat, illetve azok vezetőit ellenőrzi a rendőrség Mezőkövesd környékén is.

Július 22-24 között átfogó ellenőrzéseket tart a rendőrség a megye közútjain. A TISPOL Műveleti Csoport ugyanis fokozott nemzetközi közlekedésbiztonsági ellenőrzést rendelt el, amely elsősorban a nehéz tehergépjárművek és autóbuszok átfogó  ellenőrzésére terjed ki.
A police.hu tájékoztatása szerint az ellenőrzés-sorozat célja a közlekedésbiztonság helyzetének javítása, a bekövetkezett balesetek súlyossági fokának csökkentése, a napi, a heti vezetési és pihenőidők (AETR) megtartásának, a veszélyes árú szállítási szabályok (ADR) betartásának, illetve a tehergépjárművek és autóbuszok műszaki állapotának ellenőrzése.
Megyénkben lakott területen belül, a ki- és bevezető valamint a gyorsforgalmi útszakaszokon számíthatnak ellenőrzésre az autósok. Az akcióban részt vesznek a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság munkatársai is. A városban és környékén csütörtökön és pénteken tartanak ellenőrzéseket.

Kapcsolódó hírek