Ugrás a tartalomhoz

Más időpontban indulnak a vonatok (videóval)

A napokban megkezdték a vasúti pálya felújítását Füzesabony és Mezőkövesd között, emiatt kisebb-nagyobb változások vannak a menetrendben.

Aki járt mostanában a mezőkövesdi vasútállomás környékén, nagy készülődésnek lehetett tanúja, hiszen követ és sódert halmoztak föl, amelyeket munkagépek hordanak. A MÁV ugyanis Nagyút és Mezőnyárád között felújítja a vasútvonalat, elsőként pedig Füzesabony és Mezőkövesd közt cserélik ki a jobb oldali vágányt, annak alépítményét, s rendbe teszik a töltést, a műtárgyakat, valamint a vízelvezető árkokat, a felsővezetékek tartóoszlopait is. A vonatok csak az egyik vágányt használhatják, emiatt változott a menetrend is, ebből azonban az utasok eddig csupán keveset éreztek.
Gergely Andreáék gyakran utaznak Füzesabony, Eger és Mezőkeresztes felé. ők néhány nappal a változás előtt észrevették, hogy változni fog a menetrend. Azt várják, hogy a felújítás után jobb lesz utazni majd a vonaton. Németh Lászlóné gyakran utazik Füzesabonyba. Megértő a munka miatt, szerinte szükség van a felújításra. Az ő utazását egyébként nem nagyon befolyásolja a felújítás.
Jelentős változások egyébként főképpen a sebesvonatok menetrendjében történtek, valamint néhány hajnali (Füzesabonyból 3:41-kor, Mezőkövesdről 4:33-kor) és éjszakai járat (Mezőkövesdről 23:45-kor és 23:57-kor) helyett pótlóbuszok közlekednek. Aki Miskolcon, vagy Füzesabonyban száll vonatra, annak ügyelnie kell arra is, hogy a vonatok nem az eddig megszokott vágányról indulnak. Szeptembertől újabb felújítások kezdődnek majd, de a sebességkorlátozás megmarad Füzesabony és Mezőkövesd között. A megváltozott menetrend a MÁV honlapján, illetve a vasútállomáson is megtalálható.

Kapcsolódó hírek