Ugrás a tartalomhoz

Tavat és várost is kerültek (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Kissé szeles, de jó futóidőben közel hetvenen vettek részt az első Tókerülő futáson. A Kavicsos-tótól induló mezőny három táv közül választhatott: nyolcszáz métert, 2,6 kilométert, vagy 5,6 kilométert lehetett teljesíteni.

A tömegsport rendezvény nem verseny volt, mindenkinek csakis önmagát kellett legyőznie. Azért említsük meg a leggyorsabbakat: a legrövidebb távon Fügedi Janka, a középsőn Pál Roland, a leghosszabbon pedig Bertha Gábor ért célba.
- Mezőkövesden nincs hagyománya a futóversenyeknek, de sokan szeretik ezt a sportot, s szerettünk volna egy napot, amely csak erről szól. Közel hetvenen indultak, s elégedettek vagyunk a létszámmal. Szeretnénk hagyományt teremteni, s ahogyan tavaly, idén is meg akarjuk majd tartani a Mikulás-futást - tekintett előre Győri Miklós szervező.
- Jó rendezvény volt, tetszett ez a népszerűsítő futás, nagyon élveztem. Az időjárás kedvező volt, bár lehet, hogy többeket a kissé hűvös, szeles idő tartott vissza a részvételtől. Szerintem szüksége volna a városnak évente két-három ilyen rendezvényre, bár nem biztos, hogy sokkal többen indulnának - mondta Bertha Gábor, akinek azért jó edzés volt a Tókerülő futás az augusztus eleji Jabil 1/3 maraton és az őszi futószezon előtt.

Kapcsolódó hírek