Ugrás a tartalomhoz

Új vezető a Kistérségi Szociális és Gyermekjóléti Szolgálat élén (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Szarka Melinda lett a Mezőkövesdi Kistérségi Szociális és Gyermekjóléti Szolgálat új vezetője, aki július 1-jétől látja el feladatait.

Szarka Melinda alapvégzetsége gyógypedagógus. Elvégezte Egerben a szociálpedagógus szakot, majd az ELTE-n diplomázott szociálpolitika szakon. Emellett szociális szakvizsgával is rendelkezik.
A szentistváni származású intézményvezető pályafutása 1997-ben Mezőkövesden indult a jelenlegi intézmény elődjében, a Szociális és Gondozási Központban. Ezután Budapestre került, ahol elsőként a Fővárosi Kormányhivatalban, majd egy nagy fogyatékos otthonban, illetve a fővárosi önkormányzat módszertani osztályán dolgozott. Legutóbbi munkahelye, a legnagyobb állami intézmény fenntartó, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság volt, ahol szintén a módszertani főosztályon tevékenykedett.

Szarka Melinda másfél évtizeden keresztül Budapesten élt és dolgozott, de mindig visszavágyott a kistérségbe, hiszen korábban Szentistvánon és Mezőkövesden élt. Ezért döntött úgy, hogy családjával hazaköltözik és beadja pályázatát a Kistérségi Szociális és Gyermekjóléti Szolgálat vezetői pozíciójára. Így július 1-jétől ő látja el az intézmény irányítási feladatait.

„Az elmúlt pár hétben igyekeztem átlátni a szervezet működését, hiszen egy bonyolult, integrált intézményről van szó, ami hét szakágat foglal magába. A napi folyó munka mellett a szervezet átvilágítása, áttekintése volt a feladatom. Hosszú távon pedig azt tartom a legfontosabbnak, hogy tovább erősítsük az ügyfélközpontú szemléletet, tovább fejlesszük az intézmény informatikai rendszerét, valamint a Szolgálathoz tartozó hét intézmény működését összehangoljuk települési és térségi szinten” – mondta el Szarka Melinda intézményvezető.

Szarka Melinda munkája során kamatoztatni szeretné a korábban, az országos intézményekben szerzett hasznos tapasztalatait, megszerzett szakmai tudását.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek