Ugrás a tartalomhoz

Neked egy tűszúrás, másnak esély az életre (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

827 fő vett részt a Mezőkövesden és térségében megszervezett 28 véradáson az év első felében. Ez mintegy 20%-kal kevesebb a tervezettnél.

A Magyar Vöröskereszt Mezőkövesd Területi Szervezete annak érdekében, hogy a biztonságos vérkészlet biztosított legyen, az év első felében összesen 28 alkalommal szervezett véradást a járás területén. Ebből 8 alkalommal Mezőkövesdre várták a segíteni akarókat.  
Az előzetesen tervezett donorszám 1015 fő volt, ebből az akciókon összesen 827-en jelentek meg, közülük 441-en Mezőkövesden segítettek az embereken.
A Vöröskeresztnek országosan 1800 véradót kell toboroznia naponta ahhoz, hogy a szükséges vérmennyiség rendelkezésre álljon.


Ösztönzők

Július utolsó és augusztus első hetében a legnehezebb aktivizálni a donorokat. Ennek hátterében a szabadságolások, a kánikula áll. Ösztönzésképpen a szervezet például fesztiválokon, vízpartokon is toborozza a véradókat. A Magyar Vöröskereszt emellett egy rendhagyó közösségi akciót is hirdetett, július közepén 150 közszereplőnek, újságírónak és vállalati vezetőnek küldött ajándékot „Adj vért, és add tovább!” üzenettel.  A kezdeményezés keretében bárki meghívhatja három ismerősét. Akik elfogadják a kihívást, meghívókhoz jutnak, hogy tovább vihessék a véradás hírét. Eddig már több százan regisztráltak és indították el saját láncukat a www.veradas.hu/veradovagyok oldalon.

Véradás több száz helyszínen

A humanitárius szervezet arra kéri rendszeres és leendő donorjait, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt az általuk szervezett akciókon. A nyár végéig több száz helyszínen lesz lehetőség vért adni. Így például Mezőkövesden július 31-én, valamint augusztus 14-én 13 és 18 óra között a Közösségi Házban.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek