Ugrás a tartalomhoz

Új díszburkolatot kapott a főutca járdája (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

A Mátyás király utca újabb szakasza kapott új díszburkolatot az elmúlt napokban. Most 650 méter hosszan, az Alkotmány úttól egészen a Dózsa György útig újult meg a járdafelület.

Az elmúlt esztendőkben több ütemben kapott új díszburkolatot a Mátyás király utca járdafelülete. Korábban felújították már a temetőtől a buszállomásig, illetve a Mártírok útjától az Eötvös útig tartó felületet. Idén tovább folytatták a munkát, így egy újabb járdaszakasz kapott új burkolatot, amelyet Mezőkövesd Város Önkormányzata saját forrásból valósított meg.
„Önkormányzatunk idén mintegy 23 millió forintot költ a Mátyás király utca járdájának felújítására. Ez alkalommal 1440 m2-en, mintegy 650 méter hosszan készítjük el a díszburkolatot az Alkotmány úttól egészen a Dózsa György útig. Ezzel a főutca újabb járdája lett szebb és biztonságosabb. A munkát a Szilvási Építő Kft. végezte el” – mondta el dr. Fekete Zoltán polgármester.
A járdafelújítás a napokban befejeződik, jelenleg már csak a telefonszolgáltató dolgozik az érintett területen, építi ki a saját aknáit.
Az új díszburkolattal ellátott járdának számos előnye van, amelynek a járókelők is örülnek.
„Nekem tetszik a térkövezés. Nagyon praktikus is, hiszen sokszor tapasztaljuk, hogy vezetékek cseréje, javítása miatt fel kell bontani a járdát. Ezt a díszburkolatot viszont a munkák után helyre tudják úgy állítani, hogy nem marad nyoma” – fűzte hozzá Kissné Dudás Mária.
 „Örülök neki, hogy Mezőkövesd főutcája ilyen díszburkolattal lett gazdagabb. Nagyon tetszik, sokkal jobb közlekedni rajta, nincsenek buckák és sokkal szebb is.” – mondta el Szabó Edina.
Az Önkormányzat tervei között szerepel, hogy jövőre továbbfolytatják a főutca járdafelületének modernizálását.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek