Ugrás a tartalomhoz

Egri siker Kövesden (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC – Eger SBS 26-28 (14-14)

Szoros küzdelemben, két gólos vereséget szenvedett városunk NB I-es felnőtt csapata az első hazai edzőmérkőzésén. Kézilabdázóink a szomszédvár Eger csapatától kaptak ki a Városi Sportcsarnokban.

Négy találkozót játszott le eddig a felkészülési időszakban Skaliczki László együttese. Csapatunk felemás mérleget produkált, hiszen egy-egy meccset sikerült megnyerni a Balmazújváros és a Cegléd ellen, emellett az újvárosiakkal egy döntetlen, a Pest megyeiek ellen pedig egy vereség volt a további mérleg. Hollóék ezúttal is egy élvonalbeli gárdával, az alaposan megerősödött újonc Egerrel csaptak össze július 31-én.


Jó kezdés

Az első játékrész jelentős részében csapatunk játszott fölényben. Benis kiváló formában kézilabdázott, Rosta István tanítványai nem tudták tartani. A szélső csapatunk első hat góljából egymaga 4 góllal vette ki a részét. Együttesünk 6-3-as vezetés után is jól játszott, viszont a félidő felétől fokozatosan feljavultak Halászék. A vendégek olyannyira elkapták a fonalat, hogy a 17. percben Padla átlövésből szerzett találata után már 9-9 állt az eredményjelzőn. Ezt követően együtt haladtak a felek, a szép megoldásokkal és technikai hibákkal tarkított mérkőzésen nem tudtak elszakadni egymástól.


Biztató jelek

Fordulás után hosszú ideig nem változott a helyzet, ellenben a 37. perctől magasabb sebességre kapcsoltak a látogatók. Kocsisék 16-15-ös vezetésük után egy 5-1-es sorozattal rukkoltak elő, így a 42. minutumban már 21-16-os előnyben voltak az egriek. Skaliczki László ebben a periódusban zömében fiatalokat küldött a pályára, akik a kezdeti kapkodó játék után percről-percre biztatóbban játszottak. A felzárkózáshoz persze jó kapusteljesítményre és hatékonyabb támadójátékra is szüksége volt együttesünknek. Az MKC a félidő felétől egyre jobb és magabiztosabb teljesítményt nyújtott, a fiatalok remekül használták ki gyorsaságukat, többször is sikerült lerohanni Iváncsikékat. Hat perccel a találkozó vége előtt Herczegh góljával 25-22-re módosult az eredmény. Csapatunk a hátrány ellenére a hajrában is nagy akarással küzdött és kicsit pontosabb játékkal, akár a pontszerzés is összejöhetett volna. A rutinos vendégek végül két gólt megőriztek az előnyükből, de együttesünk hozzáállása, töretlen küzdeni akarása pés helyenként a mutatott játéka is mindenképpen biztató a jövőt illetően.


Keleti „túrák”

Kézilabdázóink legközelebb augusztus 4-én, kedden 18 órától Nyíregyházán lépnek parkettre, míg három nappal később, augusztus 7-én, pénteken Egerben játszanak edzőmérkőzést, a tervek szerint szintén 18 órától. Ezt követően a Gyöngyös együttese érkezik Mezőkövesdre a felkészülés jegyében augusztus 11-én.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesdi KC - Eger SBS 26-28 (14-14)
Mezőkövesd, 200 néző, vezette: Fibec, Szammer
MKC: Holló, Liszkai, Volarevics (kapusok), Szepesi 1, Hajdu G. 3, Antal 1, Radnics, Grünfelder 1, Benis 6 (2), Herczegh 2 (1), Füstös 4, Trivkovics 1, Csirics 2, Kovács B. 2, Kovács P. 1, Molnár 2, Kiss, Nyitrai. Vezetőedző: Skaliczki László
Eger: Radulescu, Repóth (kapusok), Takács 4 (1), Halász 1 (1), Szabó P. 4 (1), Dimitrovszki, Lezák 1, Vancsics 2, Iváncsik Á. 4 (2), Kocsis Cs. 4, Padla 5, Dobó, Kiss G. 3, Bajorhegyi. Vezetőedző: Rosta István
Hetesek: 5/3, ill. 8/5
Kiállítás: 6, ill. 12 perc

B. K.


Kapcsolódó hírek