Ugrás a tartalomhoz

Falon a képzőművész-palánták nyári munkája (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Kiállításon mutatták be az idei képzőművészeti táborban született alkotásokat augusztus 6-án. Tóthné Gáspár Mária rajztanár már évek óta megszervezi az egyhetes tábort.

Idén 36 gyermek táborozott, akik között óvodás, kisiskolás, felső tagozatos diák, sőt főiskolás hallgató is volt. A hét során a Bogácsi víztározónál, valamint településünk múzeumaiban, a Hadas városrészben és az alkotóházakban rajzoltak, festettek. Megörökítették egyebek mellett a Gépmúzeum gyűjteményének egyes darabjait, a matyó viseletet, a bogácsi víztározó környezetét, a tájházakat, de elkészíthették saját mézeskalács-szívüket is.
A megnyitón Korpás Károly művelődésszervező köszöntötte a megjelenteket, majd pedig a táborozó diákok szavaltak el egy-egy verset. A tárlatot Gáspár Erzsébet, a Mezőkövesdi Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény általános igazgatóhelyettese nyitotta meg, aki elmondta, hogy az értelmi intelligencia fejlesztése mellett fontos, hogy a szülők és az iskola is hangsúlyt fektessen az érzelmi intelligencia erősítésére. Hozzátette, hogy ennek legjobb módja, hogy a gyermekeket művészi képzésben részesítik, legyen az akár tánc, ének, vagy képzőművészet.
Az esemény zárásaként Tóthné Gáspár Mária, a tábor vezetője osztotta meg gondolatait, élményeit.
A kiállítást szeptember végéig tekinthetik meg a művészetkedvelők a Közösségi Ház aulájában.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek