Ugrás a tartalomhoz

Kövesdi búza is lesz a magyarok kenyerében (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

A mezőkövesdi és környékbeli gazdálkodók két tonna búzát ajánlottak föl a Magyarok Kenyere Mozgalomnak.

Helyi gazdák búzájából is készül idén a város új kenyere, amelyet augusztus 20-án szegnek majd meg. A Magyarok Kenyere mozgalom idén ötödik alkalommal rendezett gyűjtést, az összegyűlt búzából készülnek el az ünnepi kenyerek, de jótékonykodnak is. A lisztet a dévai Szent Ferenc Alapítvány erdélyi árva gyermekeinek, a kárpátaljai nagydobronyi gyermekotthonnak, valamint az Oltalom Karitatív Egyesület rászorultjainak szánják. Ha a tavalyinál több búza gyűlik össze, a a megye elesettjeinek is juttatnak az adományból.
Hajdú László gazdálkodó, aki a mezőkövesdi gyűjtésnek biztosított helyet elmondta, közel harminc kövesdi és környékbeli gazdálkodót összesen két tonna búzát ajánlott föl. Mindenki jó szívvel adta a termést, jónak tartják ugyanis a kezdeményezést.
A kövesdi és a környékbeli kis- és nagy gazdaságok, a lehetőségeikhez mérten segítettek jó szívvel a rászorulókon. Az összegyűlt búzát hétfőn reggel vitték el Mezőkövesdről Tiszakeszire, onnan pedig a tiszapalkonyai malomba. A kenyereket Nagybarcán sütik, s az ünnep előtti estén szállítják el azokra a településekre, amelyek igényelnek belőle.

T. B.

Kapcsolódó hírek