Ugrás a tartalomhoz

Az adóigazolás eljárási illetékköteles

Mezőkövesd hírei

Illetékköteles az adóigazolás és együttes adóigazolás kiadása, melynek időbeni és hiánytalan megfizetésére érdemes odafigyelni, így elkerülhető a mulasztási bírság kiszabása.

Az adó- és együttes adóigazolások igénylése esetén a kérelem benyújtásakor 3.000 forint eljárási illetéket kell fizetni, átutalással, készpénz-átutalási megbízással vagy bankkártyával a kijelölt ügyfélszolgálatokon. Abban az esetben is meg kell fizetni az eljárási illetéket, ha a kérelmet az adózó később – az adóigazolás, vagy együttes adóigazolás kiállítását megelőzően - visszavonja.
Az eljárási illeték időbeni és hiánytalan megfizetésének elmulasztása a folyószámla egyenleg nettó tartozását eredményezheti, ami késlelteti, vagy meghiúsítja az igazolás kiadását.

Az eljárási illeték meg nem fizetése, illetve hiányos teljesítése esetén az adóhatóság határozatban kötelezi a kérelmezőt az eljárási illeték megfizetésére azzal, hogy a határozat kézbesítésétől számított 8 napon túli  megfizetése, vagy a megfizetés elmaradása, illetve hiányos teljesítése esetén 5.000 forint mulasztási bírság szabható ki és késedelmi pótlék felszámítására is sor kerülhet. 

Dr. Körtvélyesi Zsuzsanna
sajtóreferens, főosztályvezető

Kapcsolódó hírek