Ugrás a tartalomhoz

Európa után a világ is Érdi Mária mögött (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Júliusi, ifjúsági Európa-bajnoki címe után a Laser Radial női olimpiai hajóosztály korosztályos világbajnokságán is győzött a mezőkövesdi származású Érdi Mária.

A kanadai Kingstonban megrendezett vb-n az U19-es lányok mezőnyében 22 nemzet 53 versenyzője indult, a 17 éves magyar vitorlázó végig vezetve lett aranyérmes.
A Tihanyi Hajós Egylet színeiben induló tehetség a kanadai vb-n két futamgyőzelemmel kezdett, s féltávnál is a hatból öt futam elsőségét zsebelte be. A folytatásban ugyan uruguayi ellenfele megközelítette, de míg a kövesdi nygaszülőkkel rendelkező Érdinek sikerült mindig az első négy között végeznie, míg a dél-amerikainak nem, az utolsó napra tervezett két etap pedig elmaradt, így magabiztos, tíz pontot előnnyel nyerte meg a viadalt.
Érdi Mária a tíz futamból hatot nyert meg, mögötte az uruguayi Moreira és a lengyel Kwasna végzett a második és harmadik helyen.
Érdi 2013 óta összesen kilenc korosztályos világ- és Európa-bajnoki érmet szerzett. Idei legnagyobb célja ugyanakkor az, hogy a felnőttek között is megpróbáljon kvótát szerezni a jövő évi riói olimpiára, erre a novemberi ománi világbajnokságon lesz lehetősége.

T. B.

Kapcsolódó hírek