Ugrás a tartalomhoz

Kimaradt ziccerek, egy pont

Mezőkövesd hírei

Soproni VSE - Mezőkövesd Zsóry FC 0-0

Gól nélküli döntetlent játszott városunk NB II-es felnőtt csapata Sopronban. Labdarúgóink az 5. helyről várhatják a hétvégi Szolnok elleni felsőházi rangadót.

A Merkantil Bank Liga 4. fordulójában a három mérkőzés után még pont nélkül álló Sopronhoz látogattak Benczés Miklós tanítványai augusztus 22-én. A két gárda felemásan várhatta az összecsapást, együttesünk a Zalaegerszeg ellen magabiztos, 2-0-ás győzelmet aratott, míg a dunántúli gárda 3-2-re kikapott Budaörsön.

A hazaiak alakították ki az első komolyabb lehetőséget, azonban Dombó egy éles szögből leadott lövést követően bravúrral tolta ki a játékszert kapufa mellől. Ezután együttesünk vette át az irányítást, de Supka Attila csapata szervezetten védekezett, így ziccer hosszú ideig nem alakult ki a soproni kapu előtt. Az első negyedóra végén Heffler vette célba a hazai kaput szabadrúgásból mintegy 25 méterről, lövése kevéssel elkerülte Halasi ketrecét. A folytatásban is labdarúgóink akarata érvényesült, ennek ellenére a játékrész közepén előbb Baracskai passzolt Tihanyihoz, aki lövésre készítette le a labdát, de Dombónak nem kellett közbeavatkoznia, kevéssel később egy szöglet utáni kavarodás végén a kövesdi hálóőr ölelte magához a játékszert. Két perccel később Máté került nagy helyzetbe, közeli kísérletét Halasi megfogta. Az első játékrész legnagyobb lehetősége Heffler nevéhez fűződik, a támadó egy labdaszerzést követően mintegy 20 méterről tüzelt a kapu fölé úgy, hogy a labda a keresztléc érintésével hagyta el a játékteret. Négy perccel később ígéretes helyzetben Dvorschák bólintott kevéssel a kapu mellé, így a szünetig nem született gól.


Lesgól és kiállítás

Fordulás után szinte azonnal előnybe kerülhettek volna a vendéglátók, de egy 18 méteres löketet követően a kapufáról vágódott vissza a játékszer. Ezután ismét együttesünk ragadta magához a kezdeményezést, és az 52. percben Tamási közelről a kaput is bevette, azonban a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot. A hazaiak kijöttek a szorításból, amit Rácz Barnabás remek kísérlete is jelzett, Dombó viszont szögletre ütötte a labdát az 57. minutumban. A játékrész felénél ismét egy távoli hazai kísérletnél kellett védenie a kövesdi hálóőrnek. A válasz négy perccel később Rácz Ferenctől érkezett, ígéretes lövése kevéssel suhant el a bal kapufa mellett. A küzdelmes, izgalmas találkozó hajrájában újabb ziccer már nem alakult ki a kapuk előtt, ellenben csapatunk létszáma megfogyatkozott az utolsó pillanatokban, miután Nánási megkapta második sárga lapját, így számára idő előtt ért véget az összecsapás.


Felsőházi rangadó itthon

Labdarúgóink 4 fordulót követően az 5. helyen állnak a tabellán 8 ponttal. A rendkívül szoros élmezőnyben a Gyirmót áll az élen 10 ponttal, az egyaránt 9 pontos Csákvár és Szolnok, valamint a csapatunkhoz hasonlóan 8 egységgel álló Balmazújváros előtt.
Bajzáték legközelebb a bronzérmes pozíciót elfoglaló Tisza-parti gárdát látják vendégül hazai környezetben. A Mezőkövesd Zsóry FC – Szolnoki MÁV FC felsőházi rangadó augusztus 29-én, szombaton 19 órakor kezdődik a Városi Stadionban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Soproni VSE- Mezőkövesd Zsóry FC 0-0
Sopron, Lővér körút, 600 néző, vezette: Oláh G. (Kóbor, Takács G.)
Sopron: Halasi – Pados, Sifter, Jovetics, Szabó L. – Deme, Holdampf, Rácz B., Tóth M. (Károly B., 80.p) – Tihanyi (Zamostny, 71.p), Baracskai (Grabant B., 63.p). Szakmai igazgató: Supka Attila

Mezőkövesd: Dombó – Polényi, Dvorschák, Nánási, Fótyik – Molnár G. (Harsányi, 70.), Szeles, Hegedűs D., Heffler N. – Tamási Zs. (Rácz F., 62.), Máté J. (Bajzát, 46.p). Vezetőedző: Benczés Miklós
Kiállítva: Nánási Balázs (a 92. percben, második sárga lap után)

B. K.

Kapcsolódó hírek