Szechenyi 2020
Szechenyi 2020
hu en de pl
ma 2023. november 30. (csütörtök) 05:27 Andrs, Andor névnapja van
 
A vágányfelújítás miatt máshogyan járnak a vonatok (videóval frissítve)

Megkezdődött a 80-as vasútvonal Nagyút-Mezőkeresztes-Mezőnyárád közti szakaszának második ütemének felújítása. November közepéig megváltozik a menetrend nem csak a fővonalon, de a kapcsolódó mellékvonalakon is.


Az október 9-ig érvényes menetrend szerint a Budapestről Miskolc felé közlekedő távolsági sebesvonatok menettartama általában tíz perccel nő, a vidéki kiindulási állomásokról pedig körülbelül húsz perccel hamarabb indulnak a fővárosba.
Az InterCityk budapesti indulási ideje változatlan, de ideiglenesen hét perccel hosszabb az eljutási idő Miskolc, Nyíregyháza, Debrecen irányába, míg az ellenkező irányú vonatok mintegy öt perccel korábban közlekednek.
A Vámosgyörk−Füzesabony viszonylatú személyvonatok nem közlekednek, helyettük a kétóránként közlekedő egri gyorsvonatok ezen a szakaszon minden állomáson és megállóhelyen megállnak.
Szeptember 26-áig Nagyút és Füzesabony között egy késő esti és két hajnali személyvonat helyett vonatpótló autóbuszok közlekednek. Reggelente egy személyvonat csak Mezőkeresztes-Mezőnyárád és Miskolc között jár; délutánonként elmarad egy Miskolcról Füzesabonyba közlekedő személyvonat; egy másik személyvonat helyett pedig a Sátoraljaújhelyről Budapestre tartó sebesvonat áll meg Kál-Kápolna és Vámosgyörk között mindenhol.

T. B.Vissza

   A Zsóry gyógy- és
   egészségparkról bővebben:

 

 


Weboldalkészítés