Ugrás a tartalomhoz

Bravúros pontszerzés (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC – Grundfos Tatabánya KC 23-23 (11-12)

Megérdemelt, bravúros döntetlent játszott városunk NB I-es felnőtt együttese az első hazai bajnoki találkozóján. Csapatunk a tavalyi bronzérmes Tatabányával osztozott meg a pontokon.

Benisék az NB I-es pontvadászat 2. fordulójában játszottak először hazai pályán a 2015-2016-os pontvadászatban. Az összecsapás nem ígérkezett könnyűnek, hiszen az évek óta élcsapatnak számító dunántúli gárda érkezett városunkba szeptember 2-án. A vendégek keretében olyan kiváló játékosok szerepelnek, mint Bodó, Katzirz, Diaz, Lele, Mazak, vagy a magyar válogatott oszlopos tagja Szöllősi Szabolcs, éppen ezért Vladan Matics együttese számított a találkozó esélyesének. Tovább növelte a vendégek győzelmi reményeit, hogy az első fordulóban az MKC 33-18-ra kikapott Balatonfüreden, míg a dunántúliak könnyed, 32-22-es sikert arattak Tatabányán a PLER Budapest ellen.


Hazai fölény

Kiválóan kezdődött a találkozó együttesünk számára. Az MKC az első pillanattól koncentráltan és nagy akarással kézilabdázott, éppen ezért nem érdemtelenül vezetett 3-1-re a 6. percben. Ekkor Vladan Matics időt kért, megpróbálta rendezni a vendégek sorait, azonban nem járt sikerrel. A folytatásban felváltva potyogtak a gólok, így Grünfelderék egészen a félidő közepéig őrizték 1-2 gólos előnyüket, sőt Benis szélről szerzett találata után 9-6-ra vezettek kézilabdázóink. Minden szépen alakult tehát, a Skaliczki fiúk elől és hátul is hatékonyan játszottak, viszont ezután több apróbb technikai hiba is becsúszott a játékba és ezt a látogatók kíméletlenül kihasználták. A vendégek 4-0-ás sorozata azt jelentette, hogy 6 perccel a szünet előtt, 10-9-nél már a Tatabánya állt jobban. Csapatunk ezután megfordította az eredményt, köszönhetően többek közt Antal pazar góljának, aki a hajrában átlövőket megszégyenítő bombával szerzett ismét vezetést csapatunknak. A játékrész utolsó perceiben két dunántúli találat született, így a látogatók minimális előnyre tettek szert 30 perc alatt, de már ekkor érezni lehetett, hogy izgalmas végjáték vár a csapatokra.


Fej-fej mellett

Ez be is igazolódott, hiszen fordulás után sem történt jelentős változás a játék képében, igaz az első félidővel ellentétben, ekkor jobbára Bodóéknál volt az előny. Az MKC nagy akarással játszott, azonban a technikai hibákat ezúttal is gólokkal torolták meg a vendégek, így egyenlítés és fordítás helyett őrizgette minimális előnyét a Matics legénység. A helyzet a 48. percig nem változott, ellenben 18-16-os vendég vezetést követően az MKC hosszú hajrát indított. Csapatunk jól védekezett,  Liszkai pedig a kapuban brillírozott, és mindehhez hatékony támadójáték is párosult. A jó játék és a nagy akarás eredménye nem maradt el, ugyanis 10 perccel a lefújás előtt Szepesi találatával 20-20-ra módosult az eredmény. A Tatabánya helyzetét tovább nehezítette, hogy a jó formában játszó Vujovics durva szabálytalanság miatt piros lapot kapott, így a hajrában már nem léphetett parkettre. A hátralévő 10 percet nagy izgalom, és kiváló kapusteljesítmények jellemezték, gólokból mindössze hatot tudtak szerezni a csapatok. Az MKC ragyogó csapatjátékának, Liszkai bravúrjainak, valamint Csirics hajrában szerzett duplájának köszönhetően egy pontot elcsent a dobogóra esélyes Tatabányától, a látottak alapján teljesen megérdemelten.
Együttesünk a pontszerzésnek köszönhetően 2 forduló után a 8. helyen áll a tabellán.


Két nehéz meccs

Az MKC játékosai nem pihenhetnek sokáig, Skaliczki László csapatára hétvégén újabb nagyon nehéz feladat vár. Hollóék az előző bajnokságban remekül szereplő Csurgó együtteséhez látogatnak. A bajnoki összecsapás szeptember 5-én, szombaton 18 órakor kezdődik Csurgón. Újabb négy nap elteltével hazánk egyik sztárcsapata, a MOL-Pick Szeged érkezik Mezőkövesdre. A mérkőzés szeptember 9-én, szerdán szintén 18 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesdi KC - Grundfos Tatabánya KC 23-23 (11-12)
Mezőkövesd, 400 néző, vezette: Dobrovits, dr. Tájok
MKC: Liszkai, Holló, Volarevics (kapusok), Kovács B., Szepesi 5 (2), Kovács P., Füstös, Kiss R., Grünfelder, Hajdu G. 2, Radnics 3, Antal 3, Molnár, Benis 3, Trivkovics 1, Csirics 6. Vezetőedző: Skaliczki László
Tatabánya: Mijatovics, Borbély (kapusok), Pásztor 4, Diaz 1, Vujovics 4, Juhász 1, Krsmancsics 3, Bodó 5, Katzirz, Törő, Lele 2, Mazák 1, Dénes, Szöllősi ZS. 2, Gábor. Vezetőedző: Vladan Matics
Hetesek: 4/3, ill. 1/0
Kiállítás: 6, ill. 4 perc
Kizárás: Vujovics (ütés)

B. K.

Kapcsolódó hírek