Ugrás a tartalomhoz

Járdafelújítás, árokásás közmunkában (videóval)

Mezőkövesd hírei

Járdát építenek, csapadékelvezető árkokat alakítanak ki a közmunkaprogram résztvevői településünk több utcájában.

Mezőkövesd az elmúlt évekhez hasonlóan idén is élt a közmunkaprogram lehetőségével. A korábbi program augusztus 31-ével lezárult, azonban az önkormányzat kérte a program hosszabbítását, így szeptember 1-jétől jelenleg 231 embernek adnak munkát a közmunkaprogram keretében. A közfoglalkoztatottak több területen dolgoznak. Részt vesznek az önkormányzat mezőgazdasági területein a zöldségtermesztésben, a nemrég elindult úgynevezett betonüzemben zajló munkákban, valamint a matyó ajándéktárgyak készítésében. Emellett a város közterületeinek rendben és tisztán tartásában is segédkeznek, vagy épp járdát építenek, csapadékvíz elvezető árkokat létesítenek.
„A program révén olyan munkákat tudunk elvégezni, amelyeket más esetben csak vállalkozók bevonásával, jelentős költségek mellett tudnánk megvalósítani. A közmunkaprogram résztvevői folyamatosan dolgoznak, járdát újítanak fel, árkot alakítanak ki, mint például a Varjú utca hídon túli szakaszán is vízelvezető árkot hoztak létre” – mondta el dr. Fekete Zoltán polgármester.
A Varjú és Bagoly utcák mellett a Bocskai utcában is árkot ástak, dolgoztak a Gergely és Lehel utcákban is, valamint felújították az Erzsébet királyné utca egy járdaszakaszát.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek