Ugrás a tartalomhoz

Bravúros pontszerzés (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

B. Braun Gyöngyös - Mezőkövesdi KC 21-21 (12-9)

Az utolsó másodpercben lőtt góllal mentett pontot városunk NB I-es felnőtt csapata a Gyöngyös ellen lejátszott szomszédvári presztízsrangadón. Együttesünk a Tatabánya és a Szeged után egy újabb élcsapatot szorongatott meg.

Az NB I-es kézilabda bajnokság 5. játéknapján az alaposan megerősödött, felsőházba igyekvő Heves megyei gárdával találkoztak Trivkovicsék szeptember 12-én. A tavalyi esztendőben a bajnokságban és a Magyar Kupában is találkoztak a felek, csapatunk a hat összecsapásból négyszer diadalmaskodott, ez alapján joggal bizakodhattak a kövesdi szimpatizánsok egy jó eredmény elérésében.
Az eddigi fordulókban a hazaiak a Csurgótól és Szegedtől vereség szenvedtek, majd legyőzték a PLER-t, míg Szepesiék a Csurgótól, a Balatonfüredtől és a Szegedtől kaptak ki, ellenben a jelenleg listavezető Tatabányától bravúros játékkal elvettek egy pontot.


Küzdelmes félidő

A találkozót már az első perctől fogva óriási küzdelem jellemezte, a csapatok fegyelmezetten és zártan védekeztek, így 10 perc után mindössze 2-2 állt az eredményjelzőn. A folytatásban sem változott jelentősen a játék képe, bár a félidő közepétől állandósult az 1-2 gólos hazai vezetés. Ettől nagyobb különbség csak az utolsó percekben alakult ki, amikor is Mester Savo duplájával 12-8-ra megléptek a gyöngyösiek. A játékrész utolsó gólját ezzel együtt Szepesi szerezte, viszont Debre Viktor tanítványai így is magabiztos, három gólos fórral várhatták a második felvonást.


Huszáros kövesdi hajrá

Fordulás után csapatunk az első akcióból tovább csökkentette hátrányát, azonban Varsandán villámgyorsan visszaállította a különbséget. Együttesünk remélt áttörése  továbbra is váratott magára, az MKC sok hibával, helyenként kapkodóan játszott, és ezt ebben a periódusban kíméletlenül kihasználták a Mátra-aljaiak. A 40. percben már 17-12-re vezettek a házigazdák és a helyzet öt perccel később sem változott, negyedórával a meccs vége előtt 20-15-ös előnyben voltak Juhászék. Ráadásul Antal Szabolcs két perces büntetést kapott, ezért együttesünk számára emberhátrányban kezdődött a záró 15 perc. A támadójáték ezután is erősen akadozott, ellenben a védekezésben 180 fokos fordulat állt be, ez pedig reményt adott a felzárkózásra. A következő öt percben mindössze egy kövesdi találat született, így 10 perccel a meccs vége előtt 20-16-os hazai vezetésnek örülhettek a gyöngyösiek. Az MKC védekezése a hajrában is kifogástalanul működött, Holló bravúrt-bravúrra halmozott, elől pedig Hajdu és Benis góljaival tovább apadt a különbség, de Sándorék öt perccel a lefújás előtt két góllal még mindig jobban álltak. A gyöngyösi játékosok elől teljesen elbizonytalanodtak, a Skaliczki csapat pedig megérezte a lehetőséget és két perccel a meccs vége előtt Hajdu szemfüles labdaszerzése után egyenlített. Semikov egy leindítás végén lezárta a 13 perces hazai gólcsendet, majd egy elkapkodott kövesdi támadás után a hazaiak bebiztosíthatták volna a győzelmüket, de nem tették, Nagy Bence átlövése elkerülte a kaput. A végletekig kiélezett mérkőzésen Skaliczki László időt kért 9 másodperccel a lefújás előtt és a húzás döntőnek bizonyult. Az MKC az utolsó másodpercben Hajdu remek átlövésgóljával kiegyenlített.
Csapatunk határtalan lelkesedését ezúttal is siker koronázta, így együttesünk a Tatabánya elleni pontszerzés után egy újabb rendkívül értékes pontot szerzett a bajnokságban.


Pénteken jön a PLER

Kézilabdázóink öt forduló után a 10. helyen állnak a tabellán két ponttal, a szintén két pontos Eger előtt. Együttesünk a hétvégén a négy meccs után pont nélküli PLER Budapest csapatát fogadja Mezőkövesden. A bajnoki találkozó szeptember 18-án, pénteken 18 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

B. Braun Gyöngyös - Mezőkövesdi KC 21-21 (12-9)
Gyöngyös, 1000 néző, Vezette.:Bacs J., Bóna Sz.
Gyöngyös: Hudák, Tamási (kapusok), Sándor Á., Kovacsics P., Varsandán M. 3, Catalina, Nagy B. 2 (2), Debreczeni, Marczinkó 3, Semikov 1, Mester 4, Bali 2, Szalafai 2, Koller 1, Juhász K. 3. Vezetőedző: Debre Viktor
Mezőkövesd: Holló B., Liszkai Volarevic (kapusok), Kovács B., Szepesi 4 (1), Füstös 1, Kiss R., Grünfelder 1, Hajdu 7, Radnic 2, Antal Sz. 1, Molnár F., Benis 5 (1), Trivkovic, Ciric, Fábián. Vezetőedző: Skaliczki László
Kiállítások: 14 perc, ill. 8 perc.
Büntető: 3/2, ill. 3/2.

B. K.

Kapcsolódó hírek