Ugrás a tartalomhoz

Kövesdi gasztronómiai siker (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

A Pityókafesztivál főzőversenyen összesen 18, főként erdélyi település, köztük Kézdivásárhely testvértelepülései vettek részt augusztus 29-én. A Police Bt. csapata az önkormányzat felkérésére képviselte városunkat.

Az indulóknak szabadtűzön, bográcsban kellett elkészíteniük az ételeket, és ahogy a verseny neve is mutatja, pityóka, azaz burgonya felhasználásával. A résztvevőknek a tűzgyújtástól számítva összesen 3 óra állt a rendelkezésükre az étel elkészítésére. A mezőkövesdi baráti társaság alaposan kitett magáért, hiszen egy komplett menüsort tettek a helyi gasztronómiai szakemberekből álló zsűri asztalára. A pityókás savanyúleves mellett elkészült a „Matyó álom” fantázianevű marhapörkölt. Itt a burgonyát a köretbe „rejtették” a kövesdi szakácsok, ugyanis az ételt burgonyás derelyével tálalták. A desszertnek sem egy hétköznapi ételt választottak, egy különleges édesség, sült szilvásgombóc került az asztalra. A versenyen Bartók József, Tóth Krisztián, Román Gábor és Durbák Zoltán képviselte Mezőkövesdet. A zsűri döntése alapján a kövesdi négyes főztje lett a legjobb, így a Police Bt. szerezte meg az első helyet.
– Nem voltunk könnyű helyzetben, hiszen nagyon komoly mezőny és jól felkészült csapatok vettek részt a megméretésen. Külön öröm számomra, hogy az aranyérem mellett elnyertük a verseny különdíját is, ennek köszönhetően Mezőkövesdre került a vándorserleg is – mondta Bartók József, a csapat tagja.
– A szakmai zsűri elégedettségét és elismerését jól tükrözi, hogy a verseny végén minden étel receptjét elkérték tőlünk – tette hozzá Tóth Krisztián.

B. K.

Kapcsolódó hírek