Ugrás a tartalomhoz

Kezdődik a színházi évad (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Hervé-Meilhac-Milhaud: NEBÁNTSVIRÁG című operettjét nézhették meg az érdeklődők a Kassai Divadlo Thália Színház előadásában.
 

A Mezőkövesdi KÖZKINCS-TÁR Nonprofit Kft. szervezésében megrendezett két felvonásos darabot szeptember 17-én adták elő a Közösségi Házban.

Az operának köszönhetően egészen az 1800-as évek végére utaztak vissza az időben a nézőtéren helyet foglalók. A történet főszereplője Denise kisasszony, aki a franciaországi Fehér Galamb Leány zárdában nevelkedik. Az ifjú hölgy családja reményei szerint egy dúsgazdag nemes feleségeként éli majd életét, azonban a sorozatos véletlenek Ponterrey-i város színházi világába sodorják az ártatlan lányt, aki rövid idő múlva ünnepelt primadonna lesz.
A váratlan és fordulatos cselekménysorozat szálai szép lassan megoldódnak és a történet természetesen happy enddel zárult. A fergeteges színházi előadást fülbemászó slágerek fűszerezték. A Mikó István rendezésében színpadra vitt darabban többek között Nádasdi Péter, Dégner Lilla, Kövesdi Szabó Mária, Varga Lívia és Madarász Máté lépett színpadra.


Októberben indul

A 2015/2016-os évad felnőtt bérletes színházi előadássorozatának nyitó darabja egy fergeteges zenés vígjáték lesz. Szántó – Szécsén – Fényes: PAPRIKÁSCSIRKE, AVAGY STEX ÉS NEW YORK című két felvonásos vígjátékát a Gergely Theater fogja előadni a Közösségi Házban. A darab október 15-én, csütörtökön 18 órakor fog kezdődni.
Egy nappal korábban, azaz október 14-én, a Gyermekbérletes előadássorozat is megkezdődik, szintén a Közösségi Házban. Az első darab a SZAFFI című népzenés gyermekszínmű lesz majd a Fogi Színház előadásában.

B.K.

Kapcsolódó hírek