Ugrás a tartalomhoz

Megszakadt a veretlenség

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd Zsóry FC – Gyirmót FC Győr 1-2 (1-1)

Küzdelmes mérkőzésen, a rendes játékidő végén szerzett góllal diadalmaskodott Mezőkövesden a Gyirmót együttese. Labdarúgóink a vereség ellenére vezetik a tabellát.

A Merkantil Bank Liga 7. fordulójában két feljutásért küzdő csapat találkozott a Városi Stadionban szeptember 19-én. Együttesünk a múlt héten, egy több mint 10 hónapos idegenbeli nyeretlen szériát szakított meg, miután Máté vezérletével 3-1-re nyert Csákváron. A vendégek számára nem sikerült jól az előző forduló, ugyanis 4-1-re kikaptak Budaörsön, ráadásul Völgyi Dániel és Simon Attila is a kiállítás sorsára jutott, így a két rutinos játékos nem léphetett pályára Mezőkövesden, ahol több mint 2000 néző várta a felsőházi rangadót.


Heffler góljára Paku válaszolt

A csapatok az első perctől nagy iramot diktáltak, de a találkozót egyértelműen labdarúgóink kezdték jobban. Az első lehetőséget a 4. percben jegyezhettük fel, ekkor Heffler tüzelt a 16-osról a kapu fölé. A 12. percben ismét a kövesdi támadó veszélyeztetett, 18 méteres szabadrúgását követően a felső lécen csattant a labda. Két perccel később Molnár csapott le egy rossz gyirmóti indításra, majd végignyargalt a vendégek térfelén és kapura lőtt, Rusák nagy bravúrral védett. A 17. minutumban a remekül játszó Molnár vezette keresztbe a labdát a 16-os előtt, lövése ezúttal a bal alsó sarok mellett suhant el. A kövesdi fölény a 24. percben góllá érett. Ekkor Heffler cselezte be magát a 16-oson belülre, majd éles szögből a bal alsó sarokba lőtte a játékszert, Rusáknak ezúttal nem volt esélye a hárításra. Egy perccel később egy gyirmóti sarokrúgást követően a menteni igyekvő Hefflerről pattant veszélyesen szögletre a labda. A gól után változott a játék képe, Bene Ferenc csapata sokkal bátrabban futballozott és Pakuék többször is eljutottak a kövesdi kapuig. A 29. percben egy villámgyors vendégakció végén Dvorschák mentett becsúszva az utolsó pillanatban, majd a 32. minutumban Présinger szabadrúgása zúgott el keresztbe mindenki előtt. Egy perccel ezután egy remek jobb oldali beadásra Paku érkezett jó ütemben középen és okosan a kapu jobb oldalába bólintott. Tíz minutummal az első játékrész vége előtt Heffler szabadrúgását követően Fótyik maradt teljesen tisztán, de nagy helyzetben rosszul találta el a labdát.


Sérülés és hajrá gól

A második játékrészben is nagy iramot diktáltak a csapatok. A 47. percben Heffler szabadrúgása után Dvorschák fejelt kevéssel a keresztléc fölé, öt minutummal később pedig Máté ígéretes szabadrúgása suhant el ugyancsak néhány centivel a keresztléc fölött. Az 54. percben óriási lehetőséghez jutottak a látogatók, mivel Rácz szabálytalansága miatt büntetőhöz jutottak, azonban Paku 11-esét Dombó szép vetődéssel kiütötte. Négy perccel később Szeles távoli kísérletét fogta könnyedén Rusák, majd a 62. percben Madarász bombázott éles szögből a kapu fölé. A túloldalon egy perccel később Heffler tüzelt 25 méterről, lövése elzúgott a bal kapufa mellett. Húsz perccel a meccs vége előtt Fótyik bedobása után Harsányi csúsztatott kapura, Rusák azonban résen volt. Két minutummal ezután Paku bombáját látványos mozdulattal hárította Dombó. A záró negyedóra kezdetén Rácz próbálkozása tévesztett célt. Együttesünk középpályása két perccel később egy összecsapás után megsérült és miután Benczés Miklós már mindhárom cserelehetőségét kihasználta, labdarúgóink 10 emberrel játszották le a hátralévő időt. Csapatunk a nehéz helyzet ellenére bátran futballozott, a 83. percben Polényi életerős kísérletét Rusák csak óriási bravúrral tudta hatástalanítani. A vendégek a rendes játékidő legvégén egy nagy kapu előtti kavarodás után Tóth közeli pöccintésével megszerezték a győztes találatot, így mindhárom pontot elvitték városunkból.
Együttesünk hat mérkőzést követően elveszítette a veretlenségét, ennek ellenére őrzi első helyét a tabellán 14 ponttal a szintén 14 pontos Gyirmót előtt. A rendkívül szoros élmezőnyben hét forduló után a ZTE áll a tabella 3. helyén 13 egységgel.


Hamarabb kezdődik a kupameccs

Hefflerék ezen a héten két tétmérkőzés fognak lejátszani. Labdarúgóik elsőként a Magyar Kupa országos főtábla 2. fordulójában az első osztályú Békéscsaba 1912 Előre gárdáját látják majd vendégül Mezőkövesden. A találkozó az előzetesen tervezetthez képest két órával korábban, azaz szeptember 23-án, szerdán 15 órakor kezdődik a Városi Stadionban. Három nappal később a Szeged vendégeként lépnek pályára Mátéék. A bajnoki összecsapáson szeptember 26-án, szombaton 16 órakor indul útjára a labda, a gyulai Grosics Akadémia Sporttelepén.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesd Zsóry FC – Gyirmót FC Győr 1-2 (1-1)
Mezőkövesd, 2200 néző, vezette: Iványi Zoltán (Georgiou T., Becséri G.)
Mezőkövesd: Dombó – Fótyik, Takács, Rácz, Heffler, Szeles (Tamási 74.p), Devecseri, Dvorschák, Máté, Nagy J. (Polényi 46.p), Molnár G. (Harsányi 59.p). Vezetőedző: Benczés Miklós
Gyirmót: Rusák – Nagy S., Balogh, Madarász, Présinger, Simon A. (Szegi 82.), Vass P. (Lengyel 91.p), Bori (Tóth N. 76.p), Lázár P., Kiss M., Paku. Vezetőedző: Bene Ferenc
Gólok: Heffler (24.p) ill. Paku (33.p), Tóth N. (90.p).

B. K.

Kapcsolódó hírek