Ugrás a tartalomhoz

Országos SM Nap Mezőkövesden (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesd adott otthont az idén 27. alkalommal megrendezett Országos Sclerosis Multiplex Napnak és Konferenciának, amelyet szeptember 18-án és 19-én rendeztek meg.

Az eseményen több mint kétszázan vettek részt, azonban nemcsak hazánkból, hanem a környező országokból, például Romániából, Szlovákiából is érkeztek SM betegek.
A rendezvény első napján a résztvevők Mezőkövesd látványosságaival, nevezetességeivel ismerkedtek meg, majd az estét egy jó hangulatú táncházzal zárták.
Szombaton szakmai előadásokon, eszmecserén vettek részt a vendégek, ahol elsőként Vincze-Marton Nikoletta, a Magyar SM Társaság elnöke üdvözölte a megjelenteket, majd dr. Fekete Zoltán polgármester köszöntötte a konferencia résztvevőit. Ezt követően Gáspár László, a Mezőkövesdi Sclerosis Multiplex Klub elnöke osztotta meg gondolatait.
A szombati nap folytatásaként az SM betegek előadást hallgathattak meg egyebek mellett az általuk használható gyógyszerekről, készítményekről, illetve a Heves Megyei SM Központban is igénybe vehető mozgásszervi, pszichológiai és egyéb rehabilitációs lehetőségekről, valamint a fájdalomcsillapítás módjairól.
Emellett a Hanna blogja című könyv szerzője, Nikodém Vanda is bemutatkozott, valamint Ternován Zoltán SM beteg is beszámolt a 16 nap Magyarország körül elnevezésű akcióhoz fűződő élményeiről.
A rendezvény zárásaként kulturális műsort tekinthettek meg a vendégek, amely keretében a Matyó Nagymama Klub esernyős táncát, valamint a MASZK Egyesület előadásában az Indul a bakterház című színdarabot nézhették meg.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek