Ugrás a tartalomhoz

Győzelem a „mumus” ellen (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Mezőkövesdi KC – PLER-Budapest 26-24 (13-10)

Megszerezte első győzelmét városunk első osztályú csapata a PLER Budapest együttese ellen. Kézilabdázóink végig vezetve, megérdemelten gyűjtötték be a bajnoki pontokat.

Az NB I-es kézilabda bajnokság 6. fordulójában a pont nélkül álló fővárosi gárda látogatott városunkba szeptember 18-án. A mérkőzés esélyese Skaliczki László gárdája volt, ugyanakkor tavaly, a négy egymás elleni összecsapásból háromszor is a vendégek jöttek ki győztesen, az MKC csak a rájátszás hazai találkozóján tudott győzni 23-22-re. Tavaly tehát minden mérkőzés szorosan alakult, így előzetesen hasonlóan nehéz ütközetre számíthattak a felek.


Kövesdi villámrajt

A meccs nyitánya azonban egyáltalán nem igazolta a várakozásokat, az MKC villámrajtot vett a meccs elején. Csapatunk állva hagyta ellenfelét, a 3. percben már 3-0-ra vezettek a Skaliczki fiúk, akik Hajdu átlövése után a 13. percben 6-3-as előnyben voltak. Az MKC védekezése remekül működött, ehhez Holló bravúros védésekkel járult hozzá, eközben elől Hajdu, Benis és Szepesi is nagy kedvvel és hatékonyan játszott. Az összecsapás hasonló mederben folytatódott, Bakosék nem találták az ellenszert csapatunk kiváló védekezésére. Grünfelderék a hajrában egy kisebb hullámvölgybe kerültek, de az eredményben nem történt jelentős változás, csapatunk három gólos előnnyel vonulhatott szünetre.


Magabiztos győzelem

Egy ideig fordulás után sem tudtak feljebb kapaszkodni a vendégek, a kezdés után 5 perccel Szepesi talált be 7 méteresből, ekkor 14-10-re vezetett az MKC. A következő percek viszont izgalmasan alakultak, együttesünk játéka kapkodóvá vált, emellett néhány vitatható játékvezetői ítélet is borzolta a kedélyeket, mindenesetre csapatunk fórja olvadni kezdett. Radjenovicsék egyre jobban elkapták a fonalat, a félidő derekán mindössze egyetlen találatra csökkentették a különbséget. Ekkor azonban megrázták magukat kézilabdázóink és rövid idő alatt visszaállították a 3-4 gólos előnyt, sőt Grünfelder találata után 10 perccel a lefújás előtt 23-18-ra módosult az állás. A nagy akarással játszó és szívósan küzdő fővárosiak még egy nagy rohamot indítottak, de együttesünk a hajrában sem adta ki kezéből a vezetést, és előnyéből két gólt megőrzött a lefújásig.
Az MKC ezzel a sikerrel megszerezte első győzelmét a 2015-2016-os pontvadászatban. Csapatunk a sikernek köszönhetően a 10. helyen áll a tabellán 4 ponttal.


Kettős egri „ostrom”

Kézilabdázóink két hetes szünetet követően, Egerben folytatják majd bajnoki szereplésüket, amikor is az újonc Heves megyei gárdával találkoznak. A szomszédvári rangadó október 4-én, vasárnap 17 órakor kezdődik Heves megye székhelyén.
A két csapatot a Magyar Kupában is összesorsolták, így a felek néhány nappal korábban a sorozat 2. fordulójában is találkoznak egymással. A kupameccset szintén Egerben vívják meg a csapatok szeptember 30-án, szerdán 17 órától.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Mezőkövesdi KC – PLER-Budapest 26-24 (13-10)
Mezőkövesd, 600 néző. V: Andorka, Hucker
MKC: Holló B. – Benis 5, Kozina, Radnics 3, Antal, Hajdu G. 7, Szepesi 7 (6). Csere: Volarevics (k), Grünfelder 2, Csirics, Füstös 1, Trivkovics 1, Molnár F. vezetőedző: Skaliczki László
PLER: Kránitz – Bujdosó 4, Oláh T. 2, Benmiloud 2, Kocsi 3, Lókodi 2, Radjenovics 2. Csere: Tóth N. (k), Laurencz Sz. 2, Tóth P. 3 (3), Sinkovits 1, Bakos 3, M. Mikita, Vízler. Vezetőedző: Hutvágner István
Hetesek: 6/6, ill. 5/3
Kiállítás: 8, ill. 14 perc

B. K.

Kapcsolódó hírek