Ugrás a tartalomhoz

Magyar Dráma Napja (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Rendhagyó programmal emlékeztek meg szeptember 21-én a Magyar Dráma Napjáról a Városi Könyvtárban. A műsort a Mezőkövesdi Amatőr Színjátszó Kör Egyesület állította össze.

Az eseményen egy bírósági teremben találták magukat a nézők. Az alaptézist még áprilisban állította fel a MASZK alapítója, Budai Károly, aki akkor kijelentette, hogyha Madách Imre angolul írt volna, sikeresebb lett volna, mint Shakespeare. Az eseményen a rögtönzött bíróság előtt Budai Károly mint felperes érvelt ezen kijelentése, illetve annak alátámasztása mellett. Az asztal másik oldalán ülő alperesek nevében Takács Norbert, a MASZK elnöke igyekezett megdönteni a felperes állítását.
A három fős bíráló bizottságot Molnár Istvánné települési képviselő, Sándor Dalma, a Szent László Gimnázium tanára, illetve Hajnerné Tóth Ágnes, a Járási Hivatal munkatársa alkotta, akik a tárgyalás végén igazságos döntést hoztak. Az ítéletük alapján döntetlen eredménnyel zárult az érvelési verseny, így a mérleg nyelve egyik irányba sem billent ki.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek