Ugrás a tartalomhoz

A hosszabbításban ment el a továbbjutás

Mezőkövesd hírei

A rendes játékidő leteltével 0-0-ás végeredménnyel vonultak le a pályáról a csapatok, majd már az első 15percben megszerezte a két győztes találatát a csabai együttes. (Fotó: GP)

Magyar Kupa, 2.forduló

Mezőkövesd Zsóry FC – Békéscsaba 1912 Előre: 0-2 (0-0)

Mezőkövesd, 500 néző, Vezette: Nazsa Tamás (Berettyán, Horváth)

Mezőkövesd Zsóry: Ribánszki – Engel, Devecseri (Szeles 57.), Nánási, Hegedűs, Tajthy (Takács 76.), Polényi, Molnár, Tóth L. (Nagy J. 17.), Tamási, Harsányi. Vezetőedző: Benczés Miklós

Békéscsaba: Muritis – Vadász, Fehér, Balog, Juhász, Szalai (Birtalan 68.), Bagi, Borbély (Spitzmüller 82.), Laczkó (Viczián 55.), Kertész, Szilágyi. Vezetőedző: Zoran Spisljak

Gólszerzők: Kertész (96.), Birtalan (99.).

Hosszabbításban maradtunk alul a Békéscsabával szemben a Magyar Kupában. A találkozó első fél órája nagy helyzet nélkül telt, kövesdi részről viszont már rögtön az elején kényszerű cserére volt szükség, Tóth László sérült meg, a helyére Nagy József állt be. A 32. percben egy szöglet után 10 méterről lőtt az egyik békéscsabai játékos, a felső lécről a gólvonalra pattant a labda. Pár perccel később Kelemen kapott jó kiugratást, de ziccerben mellérúgta a labdát. A játékrész utolsó percében Szalai kapott jó labdát, a bal alsóba tartó lövését Ribánszki védte.
a második félidőben megszaporodtak a lehetőségek, a mieinknek is voltak helyzeteik. Előbb Nagy József gyengére sikerült kísérletét védte Mursits, majd Polényi lövése ment fölé. Az 59. percben Kertész fejesét szedte ki a bal felsőből Ribánszki, majd Szilágyi lövését ütötte fölé.  A 70. percben a frissen beállt Birtalan fejesénél volt dolga kapusunknak, majd Fehér lövése adott neki munkát. A 85. percben Viczián rövid alsóra tartó lövését védte ki kapusunk.
A hosszabbítás első félidejében két védelmi hiba elég volt ahhoz, hogy két gólt szerezzen a Békéscsaba. Előbb Kertész maradt üresen a 11-es pontnál, a neki visszatett labdát lőtte aztán a kapuba a 6. percben. Két perccel később Birtalan egy jobbról beívelt labdát vett le, az első próbálkozása még elakadt, az ismétlés viszont már jó volt tőle. A hajrában Nagy beadása hajszállal ment el Harsányi előtt. Az utolsó percekben Engel húzódott meg, csak a második félidő elején tudott visszaállni. A második félidő első percében Juhász passzolt Vicziánhoz, akinek két lövését védte egymás után Ribánszki. Közvetlenül ezután Harsányi kapott jó labdát, s jobbról, bal külsővel emelt kapura, a felső lécet találta el. Majdnem rúgott még egy harmadik gólt is a vendég alakulat, Ribánszki jött ki a kapujából, majd indítását elcsípte Bagi, de félpályáról mellé emelt.

Benczés Miklós értékelése: – Nem vagyok elégedett a játékkal, annak ellenére, hogy nem a kezdőcsapat játszott. Csak néha játszottunk jól, főleg a második félidőben gyorsítottuk föl a játékot, amellyel kedveztünk a csabaiaknak.

Zoran Spisljak értékelése: – 120 perc alatt jó játékot mutatott a csapat, végig nyomás alatt tartotta a Mezőkövesdet. A hosszabbításban rúgtunk két gólt és a jobb csapat jutott tovább.

(Forrás: mezokovesdzsory.hu)

Kapcsolódó hírek