Ugrás a tartalomhoz

Legyőzték a Szegedet Gyulán – vasárnap jön a Kisvárda (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Szeged 2011-Grosics Akadémia - Mezőkövesd Zsóry FC 0-1 (0-0)

Értékes győzelmet aratott városunk NB II-es felnőtt csapata a Szeged vendégeként. Labdarúgóink Máté találatával, először diadalmaskodtak idegenben a csongrádi alakulat ellen. Együttesünk egy nappal később, október 4-én látja vendégül a Kisvárdát. (Fotó: Mezőkövesd Zsóry FC)

A Merkantil Bank Liga 8. fordulójában a masszív, jó erőkből álló Szeged vendégeként léptek pályára Benczés Miklós tanítványai szeptember 26-án. A két csapat ezúttal is a gyulai Grosics Akadémia Sporttelepén találkozott, ahol csapatunk tavaly a Szegedet és a Békéscsabát sem tudta legyőzni. Labdarúgóink a csongrádiakkal eddig összesen háromszor találkoztak idegenben, csapatunk ezeken a mérkőzéseken egy döntetlen mellett két vereséget számlált. A hazaiak jó formában várhatták az összecsapást, mivel legutóbbi három tétmeccsüket megnyerték. Együttesünk a Gyirmót elleni vereség után a Magyar Kupában sem tudott győzni, az első osztályú Békéscsaba a hosszabbításban vívta ki a továbbjutást Mezőkövesden.


Nagy küzdelem, remek iram

Az összecsapáson először együttesünk veszélyeztetett, Heffler 18 méteres szabadrúgása a háló tetején landolt a 3. percben. A 10. helyen tanyázó hazaiak egy perccel később válaszoltak, Geiger beadása után Germán fejelt kapura, a labda a léc érintésével hagyta el a játékteret. A kifejezetten jó iramú és küzdelmes mérkőzésen jobbára a pálya középső részén pattogott a labda. A csapatok több ígéretes lehetőséget is kialakítottak a szünetig, de a felek gól nélküli állásnál vonulhattak pihenőre. A legközelebb Molnár állt a gólszerzéshez, aki a 28. percben Polényi nagyszerű beadását követően három védő között tüzelt kevéssel a kapu mellé.


Kiváló Dombó, Máté gól

Fordulás után a hazaiak szerezhettek volna gólt a 48. percben, azonban Szabó lábáról Dombó leszedte a labdát az utolsó pillanatban. A szegedi lehetőségre góllal válaszoltak labdarúgóink az 55. percben. Ekkor Dvorschák húzódott előre, remek beadását követően Máté gurította a labdát közelről a bal alsó sarokba. A vezetés megszerzését követően nagy fölényben játszott együttesünk, ennek ellenére az előnyt nem sikerült megduplázni. A hazaiak húsz perccel a lefújás előtt „jelentkeztek” a kövesdi kapunál, de Geiger kísérletét Dombó óriási bravúrral kiütötte. Csapatunk hálóőre a hajrában is megőrizte kapuját a góltól, pedig Berde kétszer is komoly próbatétel elé állította, de kapusunk eszén nem tudott túljárni. Dombó a 79. percben  a szegedi csatár távoli lövését hárította szép mozdulattal, majd 4 perccel később a közeli fejesét „szedte ki” a kapu torkából. A lefújás előtt öt perccel a csereként pályára lépett Bajzát dönthette volna el a 3 pont sorsát, azonban a csatár ravasz kísérletét Farkas kivágta a gólvonalról. A hátralévő időben már nem született gól, így együttesünk története során először diadalmaskodott a Szeged vendégeként.

A találkozó krónikájához tartozik, hogy a lefújás után reklamáló Tóth Gábor megkapta 2. sárga lapját is, így a szegediek játékosa piros lapot kapott.




Feljutó helyen

Labdarúgóink a győzelemnek köszönhetően továbbra is feljutó helyen állnak a bajnokságban. Nyolc forduló után a Gyirmót és a Mezőkövesd fej-fej mellett halad az élen 17-17 ponttal, csapatunk csak kevesebb rúgott góljai miatt szorul a dunántúli gárda mögé. A tabella 3. helyén a Zalaegerszeg áll 16 ponttal.


Egy nappal később jön a Kisvárda

Csapatunk legközelebb a Kisvárda gárdáját látja vendégül a bajnokságban. Az összecsapás az eredeti tervektől eltérően egy nappal később, azaz október 4-én, vasárnap 16 órakor kezdődik a Városi Stadionban.


A mérkőzés jegyzőkönyve:

Szeged 2011-Grosics Akadémia – Mezőkövesd Zsóry FC 0-1 (0-0)
Gyula, 100 néző, Vezette: Németh Ádám (Farkas B., Kovács II. G.)

Szeged: Szántai – Geiger, Zelenyánszki (Andorka 72.p), Tóth, Germán, Szabó, Mészáros, Farkas, Berde, Achim, Király. Vezetőedző: Klausz László
Mezőkövesd: Dombó – Fótyik, Heffler (Tajthy 91.p), Devecseri, Dvorschák, Szeles, Tamási (Hegedűs D. 60.p), Nagy J., Polényi, Máté (Bajzát 74.p), Molnár. Vezetőedző: Benczés Miklós
Gól: Máté János (55.p)

B. K.

Kapcsolódó hírek