Ugrás a tartalomhoz

Zajlik a munka (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Már a 10 új, energiatakarékos kondenzációs kazánt építik be a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben. Ezzel párhuzamosan zajlik az uszoda felújítása és épül az új belső élménypark épülete is.

A Mezőkövesdi Városgazdálkodási Zrt. a „Zsóry-fürdő komplex fejlesztése, gyógyászati és új élményelemekkel való bővítése” című pályázatán nyert forrást a fürdő fejlesztésére. A mintegy 1,4 milliárd forint összértékű beruházás keretében megújult a fürdő Olajfa úti kerítése, valamint felújították a C épületet is. A rekonstrukció egyik leghangsúlyosabb eleme az uszoda teljes körű korszerűsítése, valamint az új fedett élmény-részleg építése. A két helyszínen jelenleg is zajlik a munka. Az új építmény alapzata és falai már állnak, az élménymedencék betonváza elkészült, jelenleg a kupolarész építése zajlik. Emellett az új épület gépészeti rendszerének kialakításán is dolgoznak.
Az uszoda esetében lebontották a kupolarész tetőszerkezetét, ezzel párhuzamosan zajlik a tető szigetelése és fedése, valamint a belső, medenceépítési, gépészeti munkákat is folyamatosan végzik.
A beruházás részeként új, összesen 10 darab kondenzációs kazánt kap a létesítmény, amely biztosítja majd az egész épület fűtését. Ezen energiatakarékos kazánok beszerelését legkésőbb október közepéig befejezik.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek