Ugrás a tartalomhoz

A nagy mesemondóra emlékeztek

Mezőkövesd hírei

Hatodik alkalommal rendezte meg a Maszk Egyesület a Benedek Elek mese- és prózamondó versenyt.

A magyar népmese napján a megmérettetésre a térség iskoláiból érkeztek tanulók. Három kategóriában lehetett jelentkezni. Az alsó tagozatos diákok között 16-an, a felső tagozatosoknál 15-en, míg a középiskolások korcsoportjában 23-an vettek részt a versenyen. Az eseményen népmesék, műmesék és prózarészletek hangzottak el, de volt olyan versenyző, aki saját meséjét mondta el.
Az elhangzott meséket, történeteket szakmai zsűri értékelte.
A legkisebbek közül a legjobb mesemondónak a Szent István Katolikus Általános Iskola diáját,  Boldizsár Zsófiát választották.
A második helyezett Kardos Zsófia lett, a Szent István Katolikus Általános Iskola tanulója, míg a harmadik Dósa Zalán lett, aki a Tibolddaróci II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákja.
A felső tagozatosok közül az első helyet a Szent István Katolikus Általános Iskola tanulója, Boldizsár Lilla érte el. Kelemen Dániel, a Szent István Katolikus Általános Iskola diákja lett a második. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig Alakszai Bálint, a Mező Ferenc Tagiskola tanulója léphetett fel.
A középiskolások mezőnyében pedig Gonda Levente, a Széchenyi István Katolikus Szakképző Iskola diákja bizonyult a legjobbnak. Második lett a Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola tanulója, Tóth Vanessza. A harmadik helyezettnek járó jutalmat pedig Nagy Krisztina Dórának, a Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola diákjának ítélték oda.
Ezek mellett a középiskolások mezőnyében kiemelkedő teljesítménye miatt külön oklevélben részesült Korpás Tamás, aki a Széchenyi István Katolikus Szakközépiskolába jár.

M. Zs.

A díjazottak értékes könyvjutalmat vehettek át teljesítményükért.

Kapcsolódó hírek