Ugrás a tartalomhoz

Ismerj meg, hogy segíthess! (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Szemléletformáló napot tartott a Vakok és Gyengénlátók B-A-Z. Megyei Egyesülete Mezőkövesden a Megyei Kormányhivatal Mezőkövesdi Járási Hivatalában október 1-jén.

A Vakok és Gyengénlátók B-A-Z Megyei Egyesülete a Norvég Civil Támogatási Alap pályázati támogatásával „Ismerj meg, hogy segíthess!” címmel indította el kezdeményezését megyénkben. A program célja, hogy bemutassák, hogyan lehet, hogyan tudják intézni ügyeiket a vakok és gyengénlátók. Emellett fontos céljuk ezzel az akcióval, hogy az ügyintézők szemléletváltása megtörténjen, tudásuk új ismeretekkel bővüljön, hogy képessé váljanak arra, hogy a Megyei Egyesület által javasolt gyakorlati módszereket alkalmazzák, így a hivatalokat felkereső látássérültek egyenlő bánásmódban részesülhessenek.
Az esemény elején rövid előadás keretében mutatták be a kezdeményezést, rövid tájékoztatást adtak a speciális ügyintézéssel kapcsolatos módszerekről, technikákról, majd a résztvevők meglátogatták az Okmányirodát és a Kormányablakot, ahol szituációs helyzetekkel modellezték, hogyan zajlik az ügyintézés egy látássérült ügyfél esetén.
A projekt során egy információs füzetet juttatnak el a bevont intézmények ügyintézőinek a látássérülteket érintő, munkájukban jól hasznosítható speciális ismeretekkel.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek