Ugrás a tartalomhoz

Kiállítás a magyar zsidók XX. századi emlékeiből (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

„Történetek egy családi albumból” címmel nyílt kiállítás október 1-jén a Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskolában.

A tárlat elején dr. Fekete Zoltán polgármester mondott köszöntőt, majd Szlukovinyi Péter vallási vezető, a miskolci zsidó hitközség titkára nyitotta meg a kiállítást. A megnyitón Pataki Éva, az „Ami elveszett” című könyv szerzője osztotta meg saját emlékeit.
A tárlat fotókon keresztül mutatja be a magyar zsidók XX. századi emlékeit. Kilenc tematikus panelen különböző témában – például munka, nyaralás, szabadidő, iskola, katonaság, vallásos élet, holokauszt – ismerhetjük meg a magyar zsidók életét.
A kiállításon a látogatókat az 1890-es és az 1990-es évek közt készült hatalmas fényképek, többek között matyó ruhába öltözött fiatalokat ábrázoló fotók köszöntik. A program különlegessége, hogy utolsó évfolyamos diákok tartották meg a megnyitó után a tárlatvezetést.
A tárlatot a Centropa Magyarország állította össze. A tárlat október 1. és október 22. között tekinthető meg a Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskolában.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek