Ugrás a tartalomhoz

Tavasszal kezdődhet a tanuszoda építése

Mezőkövesd hírei

Jövő év elején elkezdődhet a tanuszoda építése településünkön. A beruházáshoz 400 millió forint kormányzati támogatást kapott Mezőkövesd. (Látványterv: Sáth és Társa Építésziroda)

Magyarország 2016. évi költségvetési törvényében mintegy 400 millió forint különítettek el a mezőkövesdi városi tanuszoda megépítésének támogatására. A Kormány erről szóló döntését még július 2-án a képviselő-testületi ülés keretében jelentette be Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkár, térségünk országgyűlési képviselője.
– Önkormányzatunk idén minden szükséges lépést, intézkedést megtesz annak érdekében, hogy jövő év elején, amint az időjárás engedi, elkezdhessük az építkezést. Ennek érdekében a mostani testületi ülésen megszavaztuk a kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzési eljáráshoz szükséges ajánlattételi felhívást. Előreláthatólag 2016 szeptemberére át is tudjuk majd adni az elkészült tanuszodát – mondta el dr. Fekete Zoltán polgármester.
A következő tanévtől tehát több mint 5000 gyermek számára nyílik majd lehetőség az úszás alapjainak elsajátítására városunk új tanuszodájában.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek