Ugrás a tartalomhoz

Nagyobb fényű és takarékos közvilágítás (videóval frissítve)

Mezőkövesd hírei

Végéhez közeledik a közvilágítás korszerűsítése városunkban. A beruházás keretében összesen 2500 lámpatestet cserélnek ki.

Mezőkövesd Város Önkormányzata még 2014-ben nyújtott be pályázatot a város közvilágítási hálózatának korszerűsítésére. A „Közvilágítás fejlesztése Mezőkövesden” című nyertes projektről tavaly decemberben kapott értesítést a városvezetés. Ezt követően lefolytatták a szükséges jogi, közbeszerzési eljárásokat, és kiválasztották a kivitelező céget is. A döntés értelmében a fejlesztést a mezőkövesdi Gomvill Kft. végzi el, aki július végén kezdte el a munkát.
– Ez 285 millió forint összértékű beruházás, amelyre a forrást 100%-os támogatottságú pályázaton nyerte el a település. A fejlesztés eredménye, hogy a városnak ezentúl 70%-kal kerül kevesebbe a közvilágítás biztosítása, mint korábban. Szeptember utolsó napjaiban a tervező és a kivitelező esténként folyamatosan ellenőrizte a felszerelt lámpákat, és elvégezték, elvégzik az esetleg finomítási, korrekciós munkákat. Ezen kívül valószínűleg arra is lesz lehetőség, hogy plusz lámpatesteket helyezzenek el azokon a szakaszokon, ahol korábban ennek igényét jelezték – mondta el dr. Fekete Zoltán polgármester.
A beruházás a végéhez közeledik, hiszen teljes mértékben kész van a vasút alatti terület, a Budai Nagy Antal és a Mátyás király út közötti rész, valamint a Bogácsi út és a hozzá kapcsolódó utcák.
A beruházás műszaki átadása, a finomítási munkák elvégzése szeptember végén és október első napjaiban megtörténtek, így most már az új, takarékos és nagyobb fényű lámpák segítik a közlekedést városunk utcáin.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek