Ugrás a tartalomhoz

A migráció nem érinti térségünket

Mezőkövesd hírei

A migránshelyzetről és az ezzel kapcsolatos intézkedésekről tartott sajtótájékoztatót Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkár, országgyűlési képviselő október 3-án Mezőkövesden.

A politikus elmondta, Magyarország határozottan és következetesen reagált a milliós nagyságrendű népvándorlási hullámra, a Kormány a schengeni egyezmény értelmében megvédi Európa, illetve hazánk határait. Hozzátette, komoly eredményt értek el azzal, hogy Röszkén, az európai normákat betartva lezárták a határt, Magyarországra most már Horvátországon keresztül érkeznek migránsok, akiket az Ausztriával és Németországgal folytatott egyeztetések értelmében átengednek ebbe a két országba.


Borsodban nem lesz menekülttábor


A miniszterhelyettes hangsúlyozta, a Kormány intézkedéseinek köszönhetően a migránsok csak Magyarország déli részén vannak jelen, így az ország többi területét, így sem Borsod megyét, sem Mezőkövesdet és térségét nem érinti a bevándorlás. Hozzátette, hogy minden, egy esetleges borsodi menekülttáborról, vagy a térségünkben történő menekült-elhelyezésről szóló pletyka és híresztelés teljes mértékig alaptalan.
– Magyarország nem engedheti meg magának, hogy idegen országból tömegesen érkezőkről gondoskodjon. A Kormány számára az a legfontosabb, hogy a magyar állampolgárok nehézségeit megoldja. A bevándorlóknak meg kell érteniük, hogy Magyarország nincs még olyan erős ország, hogy az ő problémájukat kezelni tudja – tette hozzá Tállai András.
A politikus arról is beszélt, hogy egységes európai uniós gondolkodásra lenne szükség a 21. század legnagyobb kihívásának megoldásához.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek