Ugrás a tartalomhoz

Figyelemfelhívás a kutyasétáltatás szabályainak betartására (videóval)

Fokozottan ellenőrzik a kutyasétáltatókat a Kavicsos-tó és Szabadidőparkban. Komoly szankciókkal lépnek fel a szabályokat be nem tartó kutyatulajdonosok ellen.

A Képviselő-testület szeptember 30-ai ülésén módosította a Közösségi együttélés szabályairól szóló rendeletét, amelybe bekerült, hogy a kutyák közterületen történő póráz nélküli sétáltatása tilos. Emellett a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló kormányrendelet, valamint Mezőkövesd Város Önkormányzatának 16/2007 számú állattartásról szóló rendelete is szabályozza a kutyatartást és kutyasétáltatást.
A kutyatulajdonosok tehát közterületen csak pórázzal sétáltathatják kedvencüket, és kötelesek gondoskodni az állati ürülék eltávolításáról. A szabályok megszegése szankciókat von maga után.
Azonban nemcsak a közterületeken, hanem a kutyatulajdonosok ingatlanában is ellenőriznek, hogy megfelelnek-e a körülmények az előírásoknak, oltási könyvvel, chippel rendelkeznek e a kedvencek.
A kutyasétáltatás, illetve tartás szabályainak betartását a közterület-felügyelők a rendőrséggel és a hivatalos szervekkel közösen fokozottan ellenőrzik, és szükség esetén, ha a figyelmeztetés után sem tartják be a tulajdonosok az előírásokat, akkor helyszíni bírságot szabnak ki, vagy feljelentést tesznek az illetékes hatósághoz a szabálysértés miatt.

M. Zs.

Kapcsolódó hírek